fbpx
Uutiset

HPK:n B-tytöille karvasta kalkkia lopputurnauksessa

HPK:n B-tyttöjen joukkue pelasi sunnuntaina maaliskuun 31. päivä ikäluokkansa Final Four-tapahtumassa Helsingin Malmilla.

Hienon ja nousujohteisen kauden pelannut joukkue lähti turnaukseen tavoitteenaan mitali. Välierässä HPK sai vastaansa toisen mestarisuosikeista, KJT:n. Ottelu alkoi hämeenlinnalaisittain nihkeästi ja ajassa 3.34 KJT johti ottelua jo 2-0. Valmennuksen ottaman aikalisän jälkeen HPK:n tytöt ottivat ottelun kuitenkin melko nopeasti haltuunsa ja aloittivat raivoisan takaa-ajon.

Kaksieräisen välieräottelun jälkimmäisessä erässä HPK oli omaa luokkaansa vieden erän laukaukset 22-10. Ajassa 35.57 HPK onnistuikin kaventamaan ottelun Emmi Kortesaaren maalilla Saara Kolehmaisen ja Veera Ailion syötöistä. Kavennusmaalin jälkeen HPK jatkoi vahvaa painostustaan ja loi useita erinomaisia maalipaikkoja, mutta KJT:n maalivahti, Kiia Lahtinen onnistui pysäyttämään ne kaikki, ja KJT marssi finaaliin tuloksella 2-1.

KJT oli lopulta mestari voittaen loppuottelussa HIFK;n selvästi 5-2. Välierässä KJT:n Kiia Lahtiselle kertyi yhteensä 33 torjuntaa ja HPK;n Netta-Sisko Lahtiselle 19.

 

Pronssiottelussa HPK sai vastaansa HIFK:n pudottaman APV:n Alavudelta. Täysimittainen pronssiottelu alkoi välierän tapaan hameenlinnalaistytöiltä nihkeästi ja toisessa erässä, ajassa 30.36 APV johti ottelua jo 2-0. HPK:n valmennus otti jälleen aikalisän ja siinä kerrattujen asioiden avulla HPK sai taas käännettyä ottelun kulun.

Ajassa 33.46 Saara Kolehmainen onnistui kaventamaan numeroiksi 1-2 ja lopulta ajassa 39.47 Emmi Kortesaari tasoitti ottelun Josefina Simolan syötöstä. Kolmas erä alkoi tasaväkisenä ja molemmilla joukkueilla oli erässä omat hetkensä ottelun ratkaisemiseksi. APV käytti ensin oman hetkensä onnistuneesti ja siirtyi 3-2 johtoon ajassa 47.00. HPK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan jatkoi sinnikkäästi takaa-ajoaan. Lopulta ajassa 58.00 yritys palkittiin ja Emmi Kortesaari tasoitti ottelun Iida Niemen ja Saara Kolehmaisen syötöistä. Erän lopussa HPK:lla oli vielä mahdollisuus kääntää ottelu itselleen, mutta summerin soidessa taululla olivat tasalukemat 3-3.

Lopputurnauksen sääntöjen mukaisesti voittaja ratkaistiin voittolaukauskilpailulla, jossa hämeenlinnalaisten harmiksi joukkueiden viidestä laukojasta vain yksi APV:n pelaaja onnistui. Näin HPK:n tyttöjen kohtaloksi tuli jäädä harmittavasti neljänneksi. Ottelussa APV:n maalivahdille kertyi torjuntoja kaikkiaan 44 ja HPK:n Netta-Sisko Lahtiselle 27.

HPK:n B-/C-tytöt jäivät nyt toisena vuotena peräkkäin neljänneksi molempien ikäluokkien lopputuloksissa.

Kalkki on varmasti ollut karvasta, mutta se samalla myös kasvattanee joukkuetta kohti ensi kauden mittelöitä. Samalla voi sanoa, että sijoittuminen molemmissa ikäluokissa neljänneksi ei ole huono saavutus.

Teksti: Marko Peltoniemi

Menot