Uutiset

800 metrin maaottelupaikoista taistellaan Tarmon Tähtikisoissa

Hämeenlinnan Tarmon Tähtikisat keräävät keskiviikkona tukun Suomen kärkiyleisurheilijoita Kaurialaan. Mielenkiinto kohdistuu etenkin miesten 800 metrin juoksuun. Kahden ratakierroksen matka on nimittäin samalla maaottelukatsastus.

800 metrin matkalle on ennakkoon ilmoittautunut koko Suomen tilastokärki lukuun ottamatta ykkösmies Niclas Sandellsia.

Miehet kisaavat kello 18 alkavissa kilpailuissa 800 metrin lisäksi radalla 100, 400 ja 5 000 metrin matkoilla. Kenttälajeissa paremmuus ratkotaan korkeudessa, pituudessa ja kiekossa. Esimerkiksi korkeushypyssä ovat mukana tilastoykkönen Osku Torro ja -kakkonen Jussi Viita. Paikallisväriä korkeuteen tuo Janakkalan Janan Lauri Stenroth.

Naisilla on ohjelmassa samat matkat kuin miehillä ja 100 metrin aidat. Aitakilpailussa ovat mukana esimerkiksi Lotta Harala, Elisa Leinonen ja HIFK:ta edustava riihimäkeläinen Matilda Bogdanoff. Lähtöviivalle asettuvat myös Tarmon omat urheilijat Vilma Lahti, Jutta Ylitalo ja Siiri Ijäs.

Lahti ja Ylitalo ovat mukana myös kolmiloikassa, jonka ennakkosuosikki on Suomen ykkösnimi Elina Torro. Myös Janan Tiia-Mari Sulkio on ilmoittaunut kolmiloikkakilpailuun.

– Oikeastaan joka lajissa on mukana Suomen huippuja, jotka eivät ole Moskovassa MM-kilpailuissa, myhäili Tarmon kilpailutoimikunnan jäsen Markku Laiho.

Tarmon Tähtikisat alkavat Kaurialan kentällä keskiviikkona kello 18. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

4.6.2020