Uutiset

98-vuotias isoäiti sai lukion päästötodistuksen

Koulutus kannattaa aina. Näin tuumii myös 98-vuotias isoäiti, joka sai nyt lukion päästötodistuksen Kaliforniassa.
Josephine Balasco lähti kypsässä iässä viimeistelemään lukio-opinnot, jotka jäivät häneltä kesken 80 vuotta sitten. Hän joutui aikanaan keskeyttämän opinnot Galileon lukiossa, koska hänen sisarensa sairastui vakavasti. Josephinen oli hoidettava sisartaan ja mentävä palkkatyöhön elättääkseen perhettään.

Balasco työskenteli kirjanpitäjänä vakuutusyhtiössä 36 vuotta.

– Pojanpoikani kannusti minua menemään takaisin lukioon ja viimeistelemään opintoni, mummo kertoo.

Galileon lukiolla oli vielä tallella tiedot Josephinen suorittamista opintojaksoista 80 vuoden takaa. Opinnot olivat jääneet niin vähän kesken, että hän sai ne valmiiksi toimimalla opinto-ohjaajana lukiolaisille.

Balasco vietti valmistujaisiaan keskiviikkona. Hän asteli juhlaan pitäen kädessään valkoista kukkaa.

– Minusta tuntui kaikki nämä vuodet, että jotain oli jäänyt puuttumaan, 98-vuotias kiteytti.

Riskien ottaminen on elämän tärkeä osa-alue

Michiganilainen nuorehko pariskunta keskusteli keskiviikkona mahdollisesta avioliiton solmimisesta. Mies vaati avioliiton satamaan purjehtimista, mutta nainen väitti sen sortin merenkulkua riskipeliksi.

Nyt mies päätti näyttää rakastetulleen konkreettisesti, että riskien ottaminen lukeutuu elämän tärkeimpiin osa-alueisiin. Hän heitti kaikki vaatteensa pois, hyppäsi ikkunasta ulos ja lähti nakupellenä juoksemaan Ann Arborin kaupungin kaduille.

Tästä eteenpäin homma alkoi luisua käsistä. Ensin alaston kaveri näki kävelyllä olevan pariskunnan. Hän ei halunnut hämmentää kävelijöiden mieltä, van hyppäsi piiloon ensimmäiseen näkemäänsä pusikkoon.

Nyt tarinaan astui jälleen uusi henkilö. Mies, joka kuuli pusikosta epämääräistä ryskettä. Hän veti pyssyn esiin ja vaati pensaaseen piiloutunutta selvästikin sangen epämääräistä tyyppiä astumaan esiin.

Nakupelle astuikin esiin, mutta säntäsi samalla hetkellä karkuun. Pyssymiehen seis!-huutokin jäi siinä rytäkässä huomioimatta. Tätä ei pyssymies ei kestänyt, vaan lojautti nakupellen perään mojovan laukauksen.

Tämän jälkeen kuvioihin astui vielä yksi henkilö lisää. Se, joka soitti poliisit paikalle. Poliisit tulivat ja veivät ammuskelijan parempaan talteen. Syytteitäkin on tulossa. Nakupelle loukkaantui rytäkässä lievästi. Mutta hän ei halua syyttää ketään mistään.

– Ja minä kun luulin nähneeni jo kaiken, Ann Arborin poliisivoimia edustava Jim Stephenson päivittelee tapahtumasarjaa.

Tarinan traagisuutta lisää sekin, että alastomana juoksennellut mies ei välttämättä saanut tyttöystäväänsä vakuuttuneeksi riskien ottamisen välttämättömyydestä.

Hämähäkkimies paljastaa kasvonsa

Sarjakuvamaailma järkkyy, sillä kestosankari Hämähäkkimies riisuu maskinsa. Hämis paljastaa oikeat kasvonsa lehdistölle tuoreessa seikkailussaan.

Käsittämätön juonenkäänne koetaan Marvel-kustantamon uudessa tarinassa nimeltä Civil War (Sisällissota).

– Olen ylpeä siitä kuka olen, ja olen täällä todistaakseni sen, lehtikuvaaja Peter Parker sanoo ja riisuu maskinsa New Yorkin Times Squarella.

Marvel-kustantamo luonnehtii Hämähäkkimiehen tempausta sarjakuvahistorian järkyttävimmäksi tapahtumaksi.

STT

Päivän lehti

11.8.2020