Uutiset

A-tason ykköstila meni Lahteen

Vikellys

Hämeenlinna

Kanta-Hämeen Ratsastajien Sonja Argillander oli tyytyväinen urheilija sunnuntaina iltapäivällä, kun hänen urakkansa oman seuran järjestämissä vikellyksen SM-kilpailuissa oli ohi. Argillander sijoittui kilpailuiden pääluokassa, A-senioreissa kolmanneksi. Luokassa ei kuitenkaan tällä kertaa jaettu kilpailijoiden vähyyden takia SM-mitaleita, vaan vikeltäjät ratkoivat lajimestaruudet.

– Yllättävän hyvin on mennyt. Olen ollut itse rennosti ja varmaan kotikenttäetuakin on ollut, mutta tosi kuuma täällä on kahden päivän aikana ollut. Se on väsyttänyt hevosta ja myös minua itseäni, Argillander sanoi.

K-HR:n kilpailijat vikeltävät Sanna Tammisen juoksuttamalla C’est Moilla. Argillanderilla oli vielä keväällä ongelmia hevosen kanssa, mutta Aulangon ratsastuskoulun maneesissa kaikki meni hyvin.

– Olemme nyt saaneet homman sujumaan Moin kanssa. Käytämme korvatulppia, joiden ansiosta hevonen on rauhallisempi ja käyttäytynyt näissä kisoissa ja muutamissa edellisissäkin tosi hyvin. Se on ollut vähän säikky ilman tulppia, vikeltäjä kertoi.

A-seniorit kilpailivat lauantaina perusliikkeet ja vapaaohjelman. Sunnuntaina vuorossa olivat tekninen ohjelma ja uudemman kerran vapaaohjelma.

– Ehkä lauantaina meni paremmin, mutta toisaalta sunnuntain vapaaohjelma meni omasta mielestäni hyvin ja jopa paremmin kuin lauantaina. Perusliikeet puolestaan sujuivat teknistä ohjelmaa paremmin, Argillander arvioi.

Luokan voittoon vikelsi Lahden Ratsastajien Emma Kalliomaa. Hän oli kolmen vikellyksen jälkeen niukasti toisena, mutta kilpailun kärjessä ollut Meri Järvenpää joutui jättämään leikin kesken ennen viimeistä vapaaohjelmaa.

– Olen todella tyytyväinen. Lähdin kisoihin sairausloman jälkeen pienellä treenauksella. Kilpailin vain rennosti, jolloin lopputulos on selvästikin paras. En tiennyt missään vaiheessa, monentena olen, vaikka yleensä kyllä seuraamme tilannetta kilpailun aikana. Nyt en vain edes muistanut sitä, mutta ehkä se oli vain hyvä, Kalliomaa naurahti.

Kalliomaa on aikaisemmin urallaan saanut kaulaansa myös SM-arvoisia mitaleita.

– Minulla on kaksi SM-pronssia. SM-kisoja on järjestetty ennen tätä kahtena vuonna pitkän tauon jälkeen.

Kalliomaan kilpailukausi ei päättynyt vielä Aulangolle.

– Suomessa on vielä yhdet kilpailut ja sen jälkeen PM-kilpailut. Yleensä kilpailukausi painottuu alkukesään ja kevääseen.

Pohjoismaisista mestaruuksista vikelletään lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Tanskassa.

– Meitä on lähdössä Suomesta ainakin 10–15 kilpailijaa, ehkä jopa kaksikymmentä. PM-kisoissakin ovat mukana lapset, junnut ja sennut yksin- pari- ja joukkuevikellyksessä, Kalliomaa selvitti.

Toiseksi Aulangolla A-senioreiden SM-luokassa sijoittui Keravan Ratsastusseuran Heta Vihro.

– Minulla on ollut aika hektinen viikonloppu, sillä olen täällä sekä kisaajana että juoksuttajana eli kiireistä on ollut kuten kilpailussa yleensäkin. Hyvin on kuitenkin mennyt, Vihro nauroi.

K-HR pääsi viikonloppuna myös mitalin makuun, kun Veera Leikkainen pääsi juhlimaan SM-hopeaa.

Asiasanat