fbpx
Uutiset

A-tunnus ei aiheuta paineita

Ensimmäistä kauttaan HPK:n riveissä pelaavat Antti Aarnio ja Tuomas Vänttinen valmistautuvat viikonlopun Kultakeskus-kotiturnaukseensa joukkueensa tuoreina varakapteeneina.

Valinnan teki joukkue perinteisellä lappuäänestyksellä.

– Tämä on kunnia-asia. Uudessa porukassa paikka täytyy aina ansaita, Vänttinen hymyilee.

Kaksikko erottui kapteeninsa Ville Viitaluoman tavoin edukseen viikko sitten, kun Kerho kaatoi kotihallissaan Hannu Jortikan luotsaaman Amur Habarovskin.

Tuttua touhua

Varakipparina oleminen ei ole kaksikolle uusi juttu. Savonlinnasta lähtöisin olevalla Vänttisellä on kokemusta tehtävästä viime kaudelta Tapparasta. Fyysisenä pelaajana eli “ihmiskuulana” tunnettu Aarnio hoiti samanmoista virkaa SaiPassa.

– Johtaminen alkaa omasta esimerkillisestä pelaamisesta. Hommaan kuuluu myös joukkueen ja valmennusjohdon välikätenä oleminen, Kärppien kasvatti Aarnio huomauttaa.

Aarnio ja Vänttinen vakuuttavat varsin tyynesti, ettei pelipaitaan tikattava A-tunnus aiheuta ylimääräistä päänvaivaa.

Hetkittäin hyvää

Porista Kerhon maalivahtivalmentajaksi palannut Kari Lehtonen kehuu joukkueen hyvän hengen, tiukan asenteen ja korkean työmoraalin näkyvän niin treeneissä kuin harjoituspeleissäkin.

– Lappeenrannassa näimme välähdyksiä hyvästä pelaamisesta. Tosin ylivoimapeli on hakusessa, kun sitä ei ole vielä harjoiteltu.

Kotiturnauksesta Lehtonen odottaa näkevänsä ennen kaikkea taistelevan Kerhon, kun perjantaina asettuu vastaan Ässät kello 19 ja lauantaina SaiPa tai Sport kello 18.

– Ässät on haalinut ruotsalaisia, kanukkeja ja tietysti Tuomas Pihlmanin. Myös SaiPalla on raikas nippu kasassa. Kyllä hereillä saa olla, Lehtonen summaa.

Yksi iso kuppikunta

Tuomas Vänttinen sanoo kotiturnauksen olevan omaa laatuaan.

– Aivan eri luokkaa kuin Lappeenrannassa, jossa oli tyyliin viisi ihmistä katsomassa. Nyt meillä on aina tärkeä kotiyleisö kannustamassa.

Varakapteenit kehuvat alkutaipaleellaan olevan joukkueen hitsautuneen jo nyt hyvin yhteen – ainakin yhteishengellisesti.

– Monesti joukkueen sisällä syntyy kuppikuntia. Meidän vahvuutemme on, että kaikki vetävät samaa köyttä. Olemme yhtä isoa kuppikuntaa, Aarnio naurahtaa.

Omilla vahvuuksilla

Varakapteenit myöntävät, että töitä on tehtävänä. Pelillisten palasten on vielä loksahdettava kohdilleen.

– Kausi on sen verran alussa, että roolit muokkautuvat vielä. Vielä tässä vaiheessa ei ole isoa merkitystä, jos häviämme hyvällä pelillä hyvässä taistelussa, Aarnio sanoo.

Vänttinen pani viime kaudella vierasjoukkueessa merkille HPK:n pelilliset notkahdukset.

– Tällä kaudella niin ei saa käydä. Haluamme näyttää, mihin joukkueena kykenemme.

Kaksikko ei voi olla liikaa painottamatta harjoittelun tärkeyttä. Remmissä kun on tuoreita pelaajia eri joukkueista ja kokoonpanoista. Hiomista siis riittää.

– Jokainen pelaa omilla vahvuuksillaan. Vaikka olemmekin taistelijatyyppinen joukkue, on viikonloppuna tärkeässä osassa yhtenäinen pelityyli, varakapteenit sanovat. (HäSa)

Menot