fbpx
Uutiset

AAH jätti taakseen taas huikean kauden

– Ahveniston Ampumahiihtäjät on pessyt parin–kolmen viime vuoden aikana palkintopöydän. Se on maan paras ampumahiihtoseura toiminnaltaan ja saavutuksiltaan.

Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtajan Jukka Haltian sanat lämmittivät AAH:n jäseniä seuran torstaisessa kauden päättäjäistilaisuudessa Alajärven rantamilla. Ja tottahan Haltia puhui. Viime vuonna AAH saavutti ampumahiihdossa, ampumajuoksussa ja rulla-ampumahiihdossa peräti 47 henkilökohtaista SM-mitalia ja 10 viestimitalia.

Tänä vuonna mennee vielä paremmin. AAH:n varapuheenjohtaja Petri Rolig laski talvikauden ampumahiihtosaaliin SM-kisoista: kolmetoista kultaa, yhdeksän hopeaa ja viisi pronssia.

– Oikeaan suuntaan mennään. Voit varautua siihen, että seuramme saa parhaan ampumahiihtoseuran palkinnon tulevinakin vuosina, Rolig sanoi hymyssä suin Haltialle.

– Tyytyväisyys on taantumaa, painotti vieressä AAH:n puheenjohtaja Hemmo Koivunen.

Suomalainen ampumahiihto on nosteessa – kiitos ennen muuta Kaisa Mäkäräisen. Liiton talouskin pääsi plussalle ensimmäisen kerran kolmeen vuoteen.

– Kaisahan valittiin viime vuoden suomalaisurheilijaksi. Hän tuo lajille näkyvyyttä. Mäkäräisen menestyksen ansiosta ampumahiihto kiinnostaa nuoria. Joillakin seuroilla on ollut vaikeuksia ottaa kaikkia halukkaita uusia harrastajia mukaan, kun heitä on ollut niin paljon, Haltia selvitti.

Tällaista tilannetta ei Koivusen mukaan AAH:lla ole. Lajin harrastajiksi haluaville löytyy aina tilaa laadukkaaseen toimintaan, joka on nostanut AAH:n viidesti peräkkäin maan parhaaksi ampumahiihtoseuraksi. AAH:lla on tätä nykyä parikymmentä alle 17-vuotiasta kilpailijaa.

Aatun malja…Auli Kiskolalle

Auli Kiskola sai vihdoin torstaina kauden nuoren ampumahiihtäjän kiertopalkinnon, Aatun maljan. Jalkaväenkenraali Adolf Ehnroothin lahjoittama pokaali löysi ensimmäisen kerran AAH:n edustajan palkintohyllyyn.

Kiskola oli paras suomalainen nuorten MM-kisoissa Kontiolahdella helmikuussa. Hän oli 17-vuotiaana pikamatkan yhdestoista 19-vuotiaiden sarjassa. Saman sarjan MM-kisoihin Kiskola pääsee osallistumaan vielä kaksi kertaa.

– Ensi vuonna MM-kisat pidetään Itävallassa. Viime kisojen parhaat vaihtavat sarjaa, mutta kovia sinne tulee tietysti tilalle, Lammin lukiossa opiskeleva Kiskola jutteli.

– Aatun malja tuli yllätyksenä. Hienolta tuntuu, hän jatkoi.

AAH:n valmentaja Kimmo Koivunen valittiin puolestaan liiton kauden seuravalmentajaksi. Esko Hakala palkittiin torstaina AAH:n toimintamaljalla. Mikael Koivunen sai seuran vuoden 2011 miesampumahiihtäjän palkinnon. Saman vuoden AAH:n ykkösnainen oli puolestaan Marika Jänkä. Parhaan nuoren palkinnon niiasi Jessika Rolig. (HäSa)

 

 

 

Asiasanat

Menot