Uutiset

AAH menestyi kansallisissa kisoissa ympäri Suomea

Ampumahiihdon kotimaisessa kilpailukalenterissa oli viikonloppuna useita kansallisia kilpailuja ja Ahveniston Ampumahiihtäjät oli mukana monen urheilijan voimin.

Kouvolassa järjestettiin sunnuntaina pikakilpailut, joissa AAH:sta Netta Nikkanen (N15) ja Taavi Nyström (M11) olivat sarjojensa kakkosia ja Roope Nyström (M15) kuudes. Miesten kympillä ykkönen oli MM-joukkueeseen valittu Ville Simola (KyKP).

Pohjanmaa-cupin toinen viikonloppu kilpailtiin Ähtärissä, jossa ohjelmassa oli pikakilpailut sekä Seinäjoella, jossa jatkettiin yhteislähtökilpailuilla.

Ähtärissä AAH:n Joona Mäkelä otti ylivoimaisen voiton M15-sarjassa. Hän ampui kaksi sakkoa, mutta voittomarginaali kakkoseen Leppävirran Virin Sami Väistöön (1+2) oli yli kaksi minuuttia.

Miesten pikakilpailussa viisi sakkoa ampunut (1+4) Jari Ritvaniemi oli toinen ja kahdella sakolla selvinnyt Mika Hakala kolmas. Voiton vei myös kaksi sakkoa ampunut Mikko Viitamäki (YK-V), jolle Ritvaniemi hävisi 23 sekuntia ja Hakala reilun minuutin. M17-sarjassa Pauli Mäkelä oli viides.

Sunnuntaina AAH:sta mukana oli vain Jari Ritvaniemi, joka oli yhteislähdön kolmas ajalla 45.41,0 (3+5+1+3). Voiton vei Timo Antila ajalla 41.32,0 (1+2+2+0) minuutin ja 20 sekuntia samat sakot ampunutta Viitamäkeä nopeampana.

Pohjanmaa-cup huipentuu ensi viikonloppuna finaalitapahtumaan Ylistarossa ja Jurvassa. Yhteispisteisiin lasketaan kuudesta kilpailusta neljä parasta.

Tässä vaiheessa AAH:sta Fanny Kukonlehto johtaa N11-sarjaa, Jenni Keränen (N15) on sarjassaan kolmantena, Matti Hakala miehissä neljäntenä sekä Maija Keränen (N15), Joona Mäkelä (M15) ja Hilda Kukonlehto (N13) kuudensina. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

7.4.2020