Uutiset

AAH:lla suurin joukkue Raahen SM-kisoissa

Ampumahiihtäjien kotimainen kilpailukausi huipentuu viikonloppuna kolmipäiväisiin SM-kisoihin Raahessa, jossa järjestäjien mukaan on hyvä lumitilanne.

Perjantai-iltana ohjelmassa ovat yleisten sarjojen viestit, lauantaina kaikkien sarjojen (13–YL) pikamatkat ja sunnuntaina nuorten viestit sekä yleisten sarjojen yhteislähdöt.

Ahveniston Ampumahiihtäjät lähtee perinteiseen tapaan suurella joukkueella mukaan taistelemaan SM-mitaleista. Viestijoukkueita on ilmoitettu yhdeksän ja henkilökohtaisille matkoille 30 urheilijaa eli eniten kaikista seuroista.

Yli 20 urheilijaa ovat ilmoittaneet myös Seinäjoen Hiihtoseura, järjestävä seura Saloisten Reipas ja Oulun Hiihtoseura.

Miesten pikamatkalle AAH:sta ovat lähdössä Matti Hakala, Mika Hakala, Mikael Koivunen, Henri Lehtomaa ja Jari Ritvaniemi.

Viisikosta Matti Hakala suuntaa Raahesta sunnuntaiksi Rukan SM-hiihtoihin, jossa ohjelmassa on vapaan tyylin 50 kilometriä.

– Kunto on ihan hyvä ja mahdollisuudet on tehdä kauden parhaat suoritukset. Uskon, että sijoitukset ovat hyviä, jos kaikki onnistuu, Hakala ennakoi viikonlopun urakkaansa.

Viime viikonlopun Kontiolahden nuorten SM-yhteislähtökilpailuista AAH saavutti yhdeksän mitalia ja suomenmestareiksi ylsivät Auli Kiskola (N21), Jessika Rolig (N19), Jenni Keränen (T16) ja Fanni Kukonlehto (T13).

Kiskola ja Rolig ovat yhdessä Erika Jänkän kanssa mukana perjantaina naisten viestissä, lauantaina omien sarjojensa pikamatkoilla ja sunnuntaina naisten yhteislähtökilpailussa.

– Pientä lenssua on päällä, mutta hyvillä mielin lähden kisailemaan, Kiskola toteaa.

Myös Rolig lähtee hyvillä mielin kauden viimeiseen kisaviikonloppuun.

– Minä olen pysynyt terveenä ja viime viikonloppu avasi paikkoja. Viestiin mennään samalla ryhmällä kuin viime vuosinakin. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic