Uutiset

AAH:lle avauspäivänä neljä SM-viestimitalia

Ahveniston Ampumahiihtäjät osallistuu yli kolmenkymmenen kilpailijan voimin SM-ampumajuoksuihin Hollolassa, jossa viikonloppu avattiin perjantaina viesteillä.

AAH:n avauspäivän mitalimäärä oli neljä, joista kaksi kultaa, yksi hopea ja yksi pronssi.

Kultajuhlat avasi N19-viestissä Jenni Keränen, Sonja Harjuntausta ja Maija Keränen ja myös M21-joukkue Joona Mäkelä, Roope Nyström ja Pauli Mäkelä pokkasi kultamitalit.

N15-trio taisteli hopeaa joukkueella Sonja Hakala, Milja Kiuru ja Kaisa Keränen. Edelle ehti 31 sekuntia nopeampana Hollolan Urheilijat-46. Ankkuriosuuden nopeimpana Keränen ajoi kiinni ja jätti pronssille neljän sekunnin erolla Saloisten Reippaan, joka lähti osuudelle 2 minuuttia 34 sekuntia Keräsen edellä.

M120-viestin pronssijoukkueessa juoksivat Mika Hakala, Simo-Pekka Aarnisalo ja Arto Hakala.

Miesten 3×4 kilometrillä oli mukana 11 joukkuetta. AAH:n ykkösjoukkue Mikael Koivunen, Jari Ritvaniemi ja Matti Hakala oli neljäs (+2.07) ja kakkosjoukkue Henri Lehtomaa, Otto Ruusunen ja Pasi Rangell yhdeksäs (+4.58). Mestaruuden vei Lahden Hiihtoseura.

Naisten viestissä AAH:lla ei ollut joukkuetta ja SM-kullan voitti Hollolan Urheilijat-46.

AAH:n M15-trio Seeti Salonen, Taavi Nyström ja Onni Mäkelä oli neljäs, M13-ykkösjoukkue Aapo Mattsson, Konsta Mattsson ja Valtteri Rantala viides ja kakkosjoukkue Niko Urho, Amanda Saltbacka ja Matilda Saltbacka seitsemäs sekä N13-joukkue Inka Haikama, Lotta Laitamäki ja Emilia Miettinen yhdeksäs.

Riihimäen Kiskon kolmikko Pasi Koistinen, Osmo Haapanen ja Mauri Särssi sai M180-sarjassa hopeaa.

Henkilökohtaisina kilpailuina SM-ohjelmassa ovat lauantaina pikamatkat ja sunnuntaina normaalimatkat. HäSa

 

Asiasanat