fbpx
Uutiset

AAH:lle hopeaa ja pronssia

Ahveniston Ampumahiihtäjät avasi ampumahiihdon SM-kilpailut kahdella mitalilla perjantaina Rovaniemellä, jossa päivän ohjelmaan kuuluivat naisten ja miesten viestit.

AAH:n trio Auli Kiskola–Erika Jänkä–Jenni Keränen saavutti naisten 3×6 km:n viestissä hopeaa. Mestaruus meni vakuuttavasti Kontiolahden Urheilijoille, jonka ankkurina hiihti ja ampui Kaisa Mäkäräinen. AAH hävisi mestarijoukkueelle minuutin ja 53 sekuntia.

Mikkelin Hiihtäjät oli naisten viestin kolmas. Se hävisi kuitenkin lähes

Miesten 3×7,5 km:n viestissä AAH oli kolmas joukkueellaan Mikael Koivunen–Henri Lehtomaa–Matti Hakala. Lahden Hiihtoseura juhli mestaruutta ennen Iisalmen Visaa.

Myös miesten viestissä erot olivat selvät. Visa hävisi lahtelaisille minuutin ja 25 sekuntia, mutta jätti AAH:n taakseen minuutin ja 51 sekunnin erolla.

AAH:lla oli kummassakin viestissä matkassa kaksi joukkuetta. Naisten kakkosjoukkueen kolmikko Maija Keränen–Jessika Rolig–Sonja Harjuntausta sijoittui viidenneksi. Miesten kakkosjoukkue Jari Ritvaniemi–Artturi Pensasmaa–Otto Ruusunen tuli maaliin kahdeksantena lähes neljä minuuttia seuran ykkösjoukkueen jälkeen.

Mäkäräisen tahdittama Kontiolahden Urheilijat kantoi naisten viestissä suosikin viittaa ja se otti komennon heti ensimmäisellä osuudella. Laura Toivanen toi Kontiolahden kärjessä vaihtoon. Kiskola vaihtoi toisena 35 sekuntia myöhemmin ja Maija Keränen oli avausosuuden kolmas 22 sekuntia Kiskolalle hävinneenä. Kärkikolmikko selvitti ammuntansa nollilla.

Kontiolahti kesti kärjessä myös toisella osuudella, vaikka Johanna Pylkkänen kiersi sakkolenkin kerran pystyammunnan jälkeen. AAH:n Jänkä oli kakkososuudella kuusi sekuntia Pylkkästä nopeampi ja hämeenlinnalaisjoukkue oli vankasti toisena. AAH:n kakkosjoukkueen Jessika Rolig oli kakkososuuden viidenneksi nopein. Rolig joutui sakkokierrokselle pystyammunnan jälkeen ja hävisi osuudellaan Jänkälle minuutin. AAH:n kakkonen vaihtoi kuitenkin SM-viestin kolmantena.

Toisen osuuden nopein oli sekajoukkueen Suvi Minkkinen.

Kaisa Mäkäräinen sai lasketella rauhassa kärkipaikalla ja hän oli odotetusti ankkuriosuuden nopein. AAH:n nuori lupaus Jenni Keränen oli nolla-ammunnalla ankkuriosuuden kakkonen, eikä hävinnyt kuuden kilometrin matkalla Mäkäräisellekään kuin minuutin ja 24 sekuntia. AAH:n kakkosen Harjuntausta oli ankkureista seitsemänneksi nopein. Hänen päiväänsä sotki epäonnistunut ammunta (3+4).

Lahden Hiihtoseuran Sami Orpana avasi miesten viestin parhaiten ja Olli-Pekka Peltola ja Olli Hiidensalo pitivät huolen lopusta. Visa kesti kaksi osuutta LHS:n tahdissa, mutta Hiidensalo kiskaisi lopulta reilun eron iisalmelaisiinkin ankkuriosuudella.

AAH oli ensimmäisessä vaihdossa vasta seitsemäs, kun Koivusen (0+3) pystyammunta meni pieleen. AAH:n kakkosen Ritvaniemi (0+1) vaihtoi yhdeksäntenä.

Henri Lehtomaa nosti mainiolla toisella osuudellaan AAH:n mitalin syrjään, eikä Matti Hakala sitä asemaa menettänyt. Lehtomaa (0+0) oli toisen osuuden nopein ja Hakala (0+0) ankkureista viidenneksi nopein.

AAH:n kakkosjoukkueen Pensasmaa (0+2) oli toisen osuuden seitsemäs ja Ruusunen (0+0) ankkureista kuudes.

AAH:n puheenjohtaja Petri Rolig oli joukkoihinsa pääosin tyytyväinen.

– Mitalit olivat tavoitteena ja se tavoite täyttyi. Erityisen tyytyväinen olen Keräsen sisarusten Jennin ja Maijan suorituksiin. He ampuivat lippaalta nollat. Jenni oli ensimmäistä kertaa yleisen sarjan SM-kilpailussa. Hän selviytyi kovasta paikasta hienosti, Rolig sanoi.

Ampumahiihdon SM-kisat jatkuvat kaikkien sarjojen pikamatkoilla lauantaina ja huipentuvat sunnuntaina nuorten sarjojen viesteihin ja yleisten sarjojen yhteislähtökilpailuihin.

– Juniorimme kilpailevat lauantaina omissa sarjoissaan ja mitaleita pitäisi meidän seuraan ropista, Rolig arvioi.

Asiasanat

Menot