Uutiset

AAH:lle jättipotti SM-kisoista

Ahveniston Ampumahiihtäjien edustajat olivat mahtivireessä ampumajuoksun SM-kisoissa Kauhajoella. Sunnuntain yhteislähtökisassa AAH:n urheilijat saavuttivat peräti yhdeksän mitalin potin: kolme kultaa, kolme hopeaa ja kolme pronssia.

Lauantain pikamatkalla jyllänneet Jessika Rolig, Maija Keränen ja Hilda Kukonlehto olivat parhaassa vauhdissa myös sunnuntaina. Rolig voitti N19-sarjan selvästi, vaikka hänen ammuntansa kangerteli – sakot 3+0+2+2. Kaksi ensimmäistä ammuntaa tähdättiin makuulta ja kaksi viimeistä pystystä. Ajallaan Rolig olisi ollut naistenkin sarjassa toinen.

Maija Keränen oli Kauhajoen kisojen triplamestari. Perjantain viestivoittoa ja lauantain pikamatkan mestaruutta seurasi sunnuntainen ykkössija N16-sarjan yhteislähdössä. Keränen ampui sunnuntain kisassa neljä (0+2+2) sakkoa ja voitti lähes puolen minuutin erolla hopeaa saavuttaneen ÖSK:n Josefine Augustsonin.

Hilda Kukonlehtokin iski N15-sarjan kolmen kilometrin kisan voittoon tiukan loppukirikamppailun jälkeen. Kolme parasta oli maalissa kolmen sekunnin sisään. Kukonlehdon sarjassa ammuttiin vain makuulta ja mestarin saldo oli 4+1+2.

AAH:n nuorista nappasivat hopeaa Kaisa Keränen N14-sarjan kolmella kilometrillä sakoin 2+0+3, Joona Mäkelä M17-sarjan neljällä kilometrillä (1+2+4) ja useamman vuoden sairastelusta hienosti toipunut N21-sarjan Nea Nikkanen (0+2+3+3).

Onni Mäkelä oli M13-sarjan neljäs, Taavi Nyström yhdeksäs ja Seeti Salonen viidestoista. Neljäs oli myös Artturi Pensasmaa M21-sarjassa.

Fanny Kukonlehto oli yhdeksäs N13-sarjassa ja Sonja Hakala 30:s.

AAH:n Matti Hakala taisteli itselleen pronssia miesten yleisessä sarjassa. Hän hävisi 12 sekuntia ikisan voittaneelle Kymin Koskenpoikien Ville Simolalle. Hakalan sakot olivat 2+2+1+2 (kaksi ensimmäistä ammuntaa makuulta, kaksi viimeistä pystystä). Mikael Koivunen oli miesten sarjassa yhdeksäs (2+1+1+0) ja loppukirissä Risto-Matti Hakolalle hävinnyt Henri Lehtomaa viidestoista (1+0+2+2).

– Juoksin rennosti alussa ja yritin kiristää loppua kohden. Ammunta ei ollut ihmeellinen. Pyrin ampumaan nopeasti ja rennosti, mutta ehkä se meni liikaa hätäilyn puolelle. Seitsemän sakkoa on vähän liikaa, Matti Hakala kommentoi kisaansa.

Hän ei ole täysin tyytyväinen tämänhetkiseen kuntoonsa.

– Vuosi sitten olin tähän aikaan paremmassa kunnossa. Toivottavasti kuntoni kuitenkin kehittyy syksyn mittaan. Nyt panostan harjoitteluun ja marraskuun ampumahiihtokisoissa pitäisi sitten olla jo hyvässä kunnossa.

Rulla-ampumahiihdon SM-kisat pidetään ensi viikonloppuna Hyvinkäällä. Niissä on mukana Matti Hakala ja muutenkin laaja joukko AAH:n kilpailijoita.

– Lumille pääsen todennäköisesti lokakuun lopulla, jolloin tarkoitukseni on lähteä Muonioon. Kilpailukausi alkaa kunnolla varmaankin marraskuun puolivälissä maailmancupin karsinnoissa, Hakala jutteli.

Mika Hakala ja Simo-Pekka Aarnisalo toivat pronssia ikämiessarjoista. Hakala oli kolmas M40-sarjassa ja Aarnisalo samalla sijalla M-50-sarjassa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

29.3.2020