Uutiset

AAH:lle kolme kultaa

Ahveniston Ampumahiihtäjien edustajat olivat jälleen hyvässä vauhdissa, kun ampumajuoksun SM-kilpailut jatkuivat Kauhajoella lauantaina.

AAH:n kilpailijat saalistivat pikamatkoilta kolme kultamitalia.

N19-sarjassa jylläsi Jessika Rolig. Hän kiersi sakkoringin makuuammunnan jälkeen kerran ja pystyammunta toi kaksi sakkokierrosta. Hän voitti toiseksi tulleen Lemin Eskojen Maiju Luokkalan 45 sekunnilla.

– Rasituksen määrään nähden meni ihan hyvin, Rolig luonnehti kilpailuaan.

Hän on treenannut viime ajat paljon ja tehokkaasti.

– Olen ollut liiton talenttiryhmän leirillä puolitoista viikkoa ja siellä on menty tosi kovaa.

Vuokattiin Rolig palaa viimeistään keskiviikkona, jolloin hän jatkaa kouluaan Sotkamon urheilulukiossa.

– Käyn lukion neljässä vuodessa. Ensi keväänä minun pitäisi olla ylioppilas, hän kertoi.

Roligin kilpailukausi jatkuu rulla-ampumahiihdolla.

– Sen lajin SM-kisat pidetään parin viikon päästä. Nämä ovat mukavia kisoja käydä testaamassa kuntoa ja samalla näkee kavereita. Hyvistä treeneistäkin nämä kisat käyvät, hän jutteli.

AAH:n muut kultamitalistit olivat N16-sarjan Maija Keränen ja N15-sarjan Hilda Kukonlehto. Keränen ampui makuun puhtaasti ja kiersi pystyn jälkeen sakkoringin kerran. Kukonlehdon sarjassa molemmat ammunnat tähdättiin makuulta ja ahvenistolaisen saldo oli 0+1.

Matti Hakala pääsi miesten sarjassa lähelle mitalia. Hän oli viides, mutta pronssi jäi vain viiden sekunnin päähän.

– Makuuammunta meni paremmin kuin perjantain viestissä, mutta pystyammunta meni hätäilyn takia pieleen, Hakala kommentoi.

Neljänneksi ylsivät AAH:n edustajista M13-sarjassa Taavi Nyström (sakot 0+1), Joona Mäkelä M17-sarjassa (5+3) ja Nea Nikkanen N21-sarjassa (4+4). N14-sarjassa Kaisa Keränen oli viides sakoilla 2+2 ja M17-sarjassa Oskari Hanhioja kuudes sakoilla 4+1. Alle 13-vuotiaiden sarjoissa osallistujia oli niin tytöissä kuin pojissa lähes 50. Nyströmin lisäksi hienosti sijoittuivat myös poikien puolella perjantaisesdsa viestissä Taavin kanssa kultaa ottaneet Onni Mäkelä (13. sakoilla 1+3) ja Seeti Salonen (17. sakoilla 2+1). N13-sarjassa AAH:n Sonja Hakala oli 13. sakoilla 0+1 ja Fanny Kukonlehto 20. sakoilla 4+2. Ikämiehissä Simo-Pekka Aarnisalo oli viides M50-sarjassa.

SM-kisat houkuttelivat paikalle reilut 400 osanottajaa. Olosuhteet olivat varsin haasteelliset puuskittaisen tuulen kiusattua kilpailijoita ampumapaikalla. Ahveniston Ampumahiihtäjienkin edustajista monet sortuivat heikkoihin ammuntoihin.

Sunnuntailla Kauhajoella kilpaillaan yhteislähdöt.

Asiasanat

Päivän lehti

30.3.2020