Uutiset

AAH:lle yhdeksän SM-mitalia Kontiolahdelta

Ahveniston Ampumahiihtäjät menestyi hyvin nuorten SM-kisoissa Kontiolahdella, jossa kilpailtiin sunnuntaina tammikuulta siirretyt 13–21-vuotiaiden yhteislähtökilpailut 14 sarjassa. Mukana oli lähes 200 kilpailijaa ja AAH oli matkassa parinkymmenen nuoren joukkueella.

Saaliiksi tuli yhdeksän SM-mitalia, joista neljä kultaa, kolme hopeaa ja kaksi pronssia. Tammikuun normaalimatkoilta AAH:lle oli tullut yksi kulta ja kolme pronssia.

SM-kullan voittivat Auli Kiskola (N21), Jessika Rolig (N19), Jenni Keränen (T16) ja Fanny Kukonlehto (T13).

N21-kympillä AAH:n kaksoisvoiton varmisti kahdella sakolla selvinnyt Erika Jänkä (+0.15) ja kolmas oli Joutsan Pommin Suvi Minkkinen (+2.14/ 5 sakkoa).

Mestari Auli Kiskola ampui peräti kuusi sakkoa, mutta vauhti ladulla riitti.

– Mukava oli kisata. Olosuhteet eivät olisi voineet olla paremmat. Paremmin olisi pitänyt ampua, mutta ehkä omaan suoritukseen ei tule täysin keskityttyä, kun kaikki ollaan yhdessä ampumassa. Hiihto oli ok, Kiskola tuumi.

Hän oli mukana myös aikuisten MM-kisoissa Kontiolahdella ja ensi viikonloppuna olisi edessä vielä SM-kisat Raahessa.

– Vähän kipeänä olen ollut ja tänään lopussa alkoi kurkkuun sattua. Mutta jos terveenä pysyn, niin kiva on lähteä ensi viikonlopun kauden viimeisin kisoihin.

N19-mestari Jessika Rolig ampui kaksi sakkoa ja samoilla sakoilla hopeamitalisti Lemin Eskojen Maiju Luokkala jäi reilun minuutin päähän.

– Ammunta sujui hyvin, mutta hiihto oli rankkaa ja huomasi, ettei ole kuukauteen kisannut. Mutta tämä oli hyvä aukaisu ensi viikonlopulle, Rolig totesi.

T16-sarjassa AAH nappasi myös kaksoisvoiton, kun Jenni Keräsen (0+0+1) takana pari sakkoa enemmän ampunut Maija Keränen otti hopeaa (+1.15).

Sanni Kuusinen ampui neljä sakkoa ja oli T15-sarjassa hopealla vain 15 sekuntia Ounasvaaran Hiihtoseuran Sanni Oikkosesta (6 sakkoa).

Poikien sarjoissa pronssille ylsivät Artturi Pensasmaa (M21) ja Joona Mäkelä (M17). (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.4.2020