Uutiset

AAH:n Jessika Rolig …EM-avauksen kolmastoista

Ahveniston Ampumahiihtäjien Jessika Rolig oli melko tyytyväinen avauskisaansa EM-kisoissa Viron Otepäässä.

– Ihan ok suoritus, varsinkin kun olen alaikäinen tähän sarjaan. Sellainen oman tasoinen veto. Ammunnan ykköset harmittavat, kun ohilaukaukset olivat niin lähellä ja kuitenkin otettavissa. Hiihto vähän heikkeni loppua kohti mutta ok sekin, totesi 18-vuotias Rolig.

Juniorien 12,5 kilometrin normaalimatkalla Rolig oli kolmastoista. Neljältä ampumapaikalta tuli kolme sakkoa (1+0+1+1) ja eroa kärkeen kertyi 3 minuuttia ja 14 sekuntia.

Kisan toinen suomalainen 20-vuotias Tiia-Mari Talvitie selvisi yhdellä sakolla ja oli yhdeksän sekuntia Roligin edellä kahdestoista.

EM-kullan voitti yhden sakon ampunut Venäjän Victoria Slivko ennen kaksi sakkoa ampuneita Itävallan Dunja Zdoucia (+0.09) ja Ukrainan Julia Zhuravokia (+0.29). Mitalikolmikko on kaksi vuotta Roligia vanhempi ja mestari Slivko viime vuoden nuorten MM-neljäs.

Miesjunioreiden 15 kilometrillä paras suomalainen oli nolla-ammunnalla kymmenenneksi sijoittunut Heikki Laitinen (+3.21). Mikko Loukkaanhuhta oli 36:s (+8.31/ 5) ja Antti Repo 52:s (+11.58/ 8). Mestaruuden voitti nollat ampunut Ranskan Aristide Begue. (HäSa)

Asiasanat