Uutiset

AAH:n Maija Keränen tuplamestariksi Kontiolahdella

Ahveniston Ampumahiihtäjien Maija Keränen jatkoi hyviä esityksiään myös sunnuntaina Kontiolahdella järjestetyissä nuorten SM-kisoissa. 14-vuotiaiden normaalimatkan Suomen mestaruuden lauantaina voittanut Keränen oli paras myös viiden kilometrin yhteislähtökisassa.

AAH:n toisen mestaruuden sunnuntaina hiihti ja ampui Atte Kiskola 21-vuotiaiden 12,5 kilometrin matkalla. Myös Auli Kiskola ylsi mitaleille yhteislähdöissä. Lauantain mestari ylsi hopealle 19-vuotiaiden 7,5 kilometrin matkalla.

Keränen sai urakoida tosissaan toisen mestaruutensa eteen. Hän voitti vain yhdeksällä sekunnilla hopealle hiihtäneen Seinäjoen Hiihtoseuran Tiina Mäki-Panulan. SM-pronssia saanut Kontiolahden Urheilijoiden Meeri Silvasti hävisi puolestaan voittajalle 29,9 sekuntia.

Keränen ja Mäki-Panula olivat ampumapaikoilla tasaisia. Molemmat tähtäsivät sarjat 1+0+0. Myös pronssimitalisti Silvasti tuhri vain yhden ohilaukauksen.

Atte Kiskolan ammunta parani

Atte Kiskola oli sunnuntaina ylivoimainen. Normaalimatkalla neljänneksi yltänyt AAH:n menestyjä kukisti Aavasaksan Urheilijoiden Kalev Ermitsin minuutilla ja 56,8 sekunnilla.

Kiskola tahditti menoaan hyvällä ammunnalla. Suomen mestarin sarja oli 1+0+0+1. Ermitsin sihti oli puolestaan hieman pielessä jokaisessa ammunnassa (2+1+2+1).

SM-pronssille lykki Lemin Eskojen Juho Näivä, joka hävisi Kiskolalle lähes kaksi ja puoli minuuttia (4+1+0+0).

Kiskolan seuratovereista lauantain hopeamitalisti Mikael Koivunen työnteli maaliin viidentenä ja Henri Lehtomaa kuudentena. Erik Sinkko ylsi kahdeksanneksi.

Auli Kiskola hävisi 19-vuotiaiden mestaruuden 11,1 sekunnilla Jalasjärven Jalaksen Tiia-Maria Talvitielle. Voittaja ampui sarjan 1+1+0+1 ja hopeamitalisti 0+2+1+0. Joutsan Pommin Suvi Minkkinen oli kisan kolmas (ero kärkeen 1.14,6).

AAH:n edustajista Jessika Rolig oli neljäs ja Erika Jänkä seitsemäs.

Ahveniston Ampumahiihtäjien värit ovat edustettuina myös ensi viikonvaihteessa Larsmossa ja Himangalla järjestettävässä alle 17-vuotiaiden Suomi–Ruotsi-maaottelussa. Joukkueeseen on valittu 14-vuotiaiden sarjassa SM-kisoissa kilpailleet Maija ja Jenni Keränen. Suomen huoltojoukoissa häärii AAH:n Jussi Keränen. (HäSa)

Asiasanat