Uutiset

AAH:n mitalijuhlat jatkuivat Hollolassa

Ahveniston Ampumahiihtäjien mitalijuhlat jatkuivat Hollolassa ampumajuoksun SM-kisojen päätöspäivänä.

Normaalimatkoilta matkaan lähti seitsemän mitalia ja näin hämeenlinnalaisseuran yhteissaldo kolmipäiväisistä kisoista oli 19 mitalia, joista seitsemän kultaa.

Tuplamestareiksi sunnuntaina nousivat Kaisa Keränen (N15) ja Fanny Kukonlehto (N13).

Keränen ampui nollat kaikilta kolmelta ampumapaikalta ja otti 4 kilometrillä ylivoimaisen voiton ajalla 18.21,8. Muut mitalit menivät Hollolan Urheilijat-46:lle. Hopeaa sai Jatta Tuominen (+1.45/ 2) ja pronssia Essi Leikas (+2.59/ 3).

Kukonlehto ampui yhden sakon (0+1+0) ja kukisti 3,2 kilometrillä kaksi sakkoa ampuneen Ounasvaaran Hiihtoseuran Enni Petreliuksen 36,4 sekunnilla. N13-sarjassa oli peräti 37 kilpailijaa.

Miesten 7,2 kilometrillä Matti Hakala jatkoi mitalivauhdissa ja pikamatkan SM-kullan jatkoksi tuli pronssia.

– Juoksu oli liian rauhallista. Loppua kohti kiristin, mutta viimeinen vaihde puuttui tänään. Ammunnassa tuli pystyissä tyhmiä virheitä, Hakala kommentoi.

Neljältä ampumapaikalta Hakalalle kertyi viisi sakkoa (1+2+0+2) ja eroa voittajaan Iisalmen Visan Antti Raatikaiseen (2 sakkoa) tuli 59,8 sekuntia. Väliin mahtui kolmella sakolla Mika Kaljunen (+0.27).

AAH:n Mikael Koivunen oli kuudes (+1,55/ 2).

– Ammunta on hyvällä mallilla, mutta juoksu ei ole minulle helppoa. Kovaa harjoiteltu kesä on takana ja hyvässä kunnossa ollaan. Rulla-ampumahiihdon SM-kisoihin olen panostanut enemmän eli nyt pari viikkoa harjoittelua ja kovassa kunnossa sinne, Koivunen kertoi.

Naisten tuplamestariksi urakoi Leppävirran Virin Sanna Markkanen.

 Muut mitalistit sunnuntaina AAH:sta olivat hopealle yltäneet Maija Keränen (N17), Onni Mäkelä (M14) ja Simo-Pekka Aarnisalo (M50) sekä pronssimitalisti Sonja Hakala (N14).

Nea Nikkanen oli jälleen N21-neljäs, Seeti Salonen M14-viides ja Joona Mäkelä M19-kuudes.

Riihimäen Kiskosta Osmo Haapanen (M65) kirkasti pikamatkan pronssinsa normaalimatkalla hopeaksi. Lauantain tavoin Anu Koistinen sai N35-hopeaa ja Pasi Koistinen M50-pronssia. Arttu Salonen oli M21-viides. Kiskon kokonaissaldo kisoista oli seitsemän mitalia. HäSa

Asiasanat