Uutiset

AAH:n nuoret naiset vauhdissa Mikkelissä

Ahveniston Ampumahiihtäjien Jessika Rolig, Auli Kiskola ja Erika Jänkä esiintyivät edukseen Mikkelin kansallisissa ampumahiihtokilpailuissa, jotka olivat myös ensimmäiset katsastukset N21- ja yleisen sarjan EM-kisoihin Viron Otepäähän.

Rolig otti voiton N21-sarjan pikakisassa ja Kiskola varmisti AAH:n kaksoisvoiton. Heidän eronsa oli vain 0,2 sekuntia. Rolig kiersi sakkolenkin pystyammunnan jälkeen ja Kiskolan pummi tuli makuuammunnassa.

AAH:n menestystä täydensi neljänneksi sijoittunut Erika Jänkä, joka selvitti ampumapaikat puhtaasti.

M21-sarjassa Artturi Pensasmaa sortui sakkoihin 4+1 ja jäi sijalle 11. Pauli Mäkelä oli 17:s sakoilla sakoilla 3+2. M19-sarjassa Oula Hakaste ampui 3+2 ja päätyi sijalle 14.

Henri Lehtomaa oli paras ahvenistolainen miesten yleisessä sarjassa. Hän oli kahdeksas (0+2. Mikael Koivunen oli 12:s (1+3) ja Jari Ritvaniemi 13:s (2+5).

Fanny Kukonlehto kisasi voittoon N13-sarjassa voittoon 2+1 sakoilla sekunnin erolla kakkoseen. Fannyn isosisko Hilda puolestaan korjasi N15-sarjan voiton myös reilun sekunnin voittomarginaalilla ja saldolla 1+0.

M13-sarjassa Seeti Salosen ammunta 1+1 riitti tiukassa kisassa neljänteen sijaa. Samassa sarjassa Onni Mäkelän suoritus riitti 10. sijaan 4+5 ammunnalla.

N17-sarjassa Jenni Keränen otti kolmannen sijan (0+3), kaksoissisko Maija oli puolestaan neljäs 2+2 ammunnalla.

Poikien vastaavassa sarjassa Oskari Hanhioja oli 7:s (5+4).

M50-sarjassa Timo Salonen vei kakkossijan ammunnalla 1+2.

Kisat pidettiin 13 asteen pakkasessa, mutta tuulta ei ollut juuri nimeksikään. (HäSa)

Asiasanat