Uutiset

AAH:n nuoret tähtäävät… MM-paikkoihin kotikisoissa

Ahveniston Ampumahiihtäjät isännöi viikonloppuna viimeiset katsastuskilpailut ampumahiihdon nuorten MM-kilpailuihin moottoriradan hiihtostadionilla. Samalla AAH isännöi Heikki Hovin muistokilpailut, johon kuuluvat katsastuslajeissa Karhu cupin osakilpailu, alle 17-, 15- ja 13-vuotiaiden sarjoissa Lapua cupin osakilpailu ja muissa sarjoissa normaalit kansalliset kilpailut.

Moottoriradan ladut on varattu ampumahiihtokilpailuille sekä lauantaina että sunnuntaina noin kello 16 saakka

AAH:lla on vankka edustus kotikisoissa. Osanottajia kilpailuissa on kaikkiaan 230, heistä 30 edustaa lajin kärkiseuroihin kuuluvaa Ahveniston Ampumahiihtäjiä

AAH:n edustajia on vahvasti tyrkyllä myös nuorten MM-kilpailuihin Itävaltaan. Siellä ensimmäinen startti on 25. tammikuuta. Suomen kisajoukkue 19- ja 21-vuotiaiden sarjan kisoihin valitaan sunnuntain yhteislähtökisojen jälkeen. Lauantaina Ahvenistolla kilpaillaan normaalimatkoilla.

– Ainakin neljällä AAH:n nuorella – Atte ja Auli Kiskolalla, Jessika Roligilla ja Mikael Koivusella – on hyvät mahdollisuudet päästä Suomen MM-joukkueeseen. Heidän lisäkseen kisapaikoista kamppailevat nuoristamme Erika Jänkä , Henri Lehtomaa ja Erik , jotka eivät ole kuitenkaan pystyneet osallistumaan kaikkiin aiemmin järjestettyihin katsastuskisoihin, kertoo AAH:n puheenjohtaja Petri Rolig.

On jopa ihme, jos Kiskolan sisarukset eivät kilpaile Suomen puolesta Itävallassa.

– Neljästä tähänastisesta katsastuksesta Atte on voittanut kolme ja ollut kerran kolmas. Aulilla on kaksi voittoa, kakkossija ja nelossija.

Myös Jessika Roligilla on vahva ote MM-paikkaan.

– Jessikalla on katsastuksista kaksi kakkossijaa ja yksi nelossija, Petri Rolig kertoo.

Suomen MM-joukkue lähtee Itävaltaan valmistautumaan MM-karkeloihin jo tiistaina.

Petri Rolig uusi puheenjohtaja

Petri Rolig johtaa ensimmäistä vuottaan Ahveniston Ampumahiihtäjiä. Hän seuraa puheenjohtajana AAH:n pitkäaikaista vetäjää Hemmo Koivusta, joka on 35-vuotiaan seuran perustajajäsen.

– Pitää ymmärtää itse lähteä ennen kuin käsketään, seuraikoni Koivunen naurahtaa.

Rolig vakuuttaa saaneensa Koivusen jäljiltä johtaakseen hyvän ampumahiihtoseuran.

– Viime vuosina seurassa on ollut hyvää tekemisen meininkiä. Innoissani olen ollut supporteeraamassa tätä seuraa. Koko organisaatio on tehnyt hyvää työtä, mutta aina voi tietysti vielä petrata, hän sanoo.

AAH on maan parhaita ampumahiihtoseuroja myös SM-kisojen menestyksen perusteella.

– Kilpailumenestys SM-tasolla on ollut erittäin hyvä. Olemme saaneet myös nuoria kilpailijoitamme MM-kisoihin. Yleisessä sarjassa kilpaileva Matti Hakala on parhaillaan mukana IBU-cupissa, Rolig luettelee.

AAH:n valmennus on myös hyvissä kantimissa.

– Meillä on valmennustiimi, jossa vastuuvalmentajia ovat Kimmo Koivunen, Jussi Keränen ja Marjut Rolig. Lisäksi on muita valmentajia, muun muassa lasten vanhempia, jotka ovat saaneet valmentajakoulutusta.

AAH järjestää myös ampumahiihtokouluja aloittelijoille.

– Viimeksi ampumahiihtokoulun aloitti kymmenkunta nuorta. Heistä pari on viikonloppuna elämänsä ensimmäisissä kilpailuissa.

Hämeenlinnalaisseura on jo kokenut kilpailujen järjestäjä. Tänä vuonna AAH junailee viikonlopun kisojen jälkeen kansalliset kilpailut Ahvenistolla 24. helmikuuta. Ensi vuoden maaliskuussa Ahvenistolla kamppaillaan yleisenkin sarjan SM-mitaleista.

– Meillä on osaava kilpailuorganisaatio, Rolig vakuuttaa.

Kehitysalueena olojen parantaminen

Roligin mukaan AAH:n suuri haaste ja kehitysalue on ampumahiihdon ampuma- ja harjoitusolojen parantaminen.

– Meillä on menossa hyvä ja rakentava keskustelu kaupungin edustajien ja radan kesätoiminnan vetäjän Pertti Kurki-Suonion kanssa, hän kertoo.

– Etelä-Suomessa ei ole nyt yhtään kansainväliset mitat täyttävää ampumahiihtokeskusta. Mielestäni Hämeenlinnan kannattaisi hyödyntää tätä tilannetta. Sellainen saataisiin loistaviin maastoihimme kohtuullisin kustannuksin, Rolig sanoo. (HäSa)

Asiasanat

Mainos