Uutiset

AAH:n nuoret vauhdissa katsastuskisoissa

Ahveniston Ampumahiihtäjien nuoret pääsivät antamaan näyttöjä arvokisoihin kotiladuillaan XXIV Heikki Hovin muistokilpailuissa ja onnistuivat laajalla rintamalla Ahveniston moottoriradan maastoissa.

Jessika Rolig voitti N21-MM-katsastuksen parista sakkokierroksesta (1+1) huolimatta.

– Ammunta oli pettymys, nollaa lähdin näissä tuulissa hakemaan ja se olisi pitänyt ottaa. Hiihto oli melko samanlaista kuin viime ajat on ollut, ei jaksa vielä iskyttää täysiä. Mutta loppua kohti hiihto parani. Nuorten MM-kisat Slovakiassa ovat kauden päätavoitteeni, Rolig kertoi.

N21-kakkonen oli Mikkelin Hiihtäjien Alisa Laitinen (+0.31/ 1+1). Naisten sarjan ykkönen Imatran Urheilijoiden Venla Lehtonen ampui nollat ja oli 7 kilometrin matkalla 17 sekuntia Roligia nopeampi.

19-vuotiaiden MM-katsastuksissa oli mukana myös Euroopan nuorten olympiafestivaaleille (EYOF) tähtääviä nuoria. N19-voiton 6 kilometrillä vei Mikkelin Hiihtäjien Saana Lahdelma (0+0)

AAH:sta Maija Keränen oli toinen (+0.51/ 1+0), Jenni Keränen viides (+1.13/ 2+1) ja Hilda Kukonlehto kuudes (+1.18/ 0+2).

– Hyvä fiilis, hiihto ja ammunnat onnistuivat paremmin kuin aiemmin ja pystyammuntaan olen tosi tyytyväinen. Minä tähtään molempiin arvokisoihin, sekä nuorten MM että EYOF. Katsotaan, miten huomenna ja viikon päästä SM-kisoissa kulkee, Maija Keränen kommentoi tyytyväisenä.

Jenni Keränen oli tyytyväinen hiihtoonsa, mutta harmitteli ammuntoja ja erityisesti makuupaikkaa, jossa kaksi viimeistä laukausta karkasi ohi.

– Hiihto kulki hyvin ja viimeinen kierros oli nousujohteista. Mutta en tiedä mitä ammunnoissa tapahtui.

Hilda Kukonlehto oli viikko takaperin maastohiihdon SM-kisoissa N17-neljäs.

– Tänään meni ihan ok, ammunnassa pystypaikan ohilaukauksetkin olivat tosi lähellä osumaa. Sairastelun takia alkukausi ei mennyt niin hyvin, Kukonlehto kertoi.

Joona Mäkelä täydensi M19-neljäntenä (+1.24/ 0+3) AAH:n vahvaa panosta. MM-katsastuksen ykkönen oli Tuusulan Voima-Veikkojen Tuomas Harjula (0+2). Mukana oli 23 kilpailijaa.

– Neljä vuotta putkeen olen tavoitellut paikkaa nuorten arvokisoihin, ja jos vaikka nyt natsaisi. Ikolan Heikki on minulla nyt ampumavalmentajana ja taso on noussut. Tänään hiihto ei ollut hyvää ja pystypaikalla tärinä jaloissa vaikeutti ammuntaa, mutta taistelin sentään kaksi alas, Mäkelä tuumasi.

Miesten 9 kilometrillä AAH:n Mikael Koivunen ampui nollat ja otti voiton ajalla 27.43,8. M21-kärkikolmikko alitti Koivusen ajan Tuusulan Voima-Veikkojen Jaakko Rannan johdolla (27.32,4/ 1+1).

Muissa sarjoissa AAH:lle sarjavoitot nappasivat Amanda Saltbacka (N11) ja Sonja Hakala (N15).

Kansalliset ampumahiihtokilpailut jatkuvat Ahveniston moottoriradalla sunnuntaina kello 10. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic