Uutiset

AAH:n urheilijoita cup-laduilla

Ahveniston Ampumahiihtäjien Matti Hakala jatkaa Suomen maajoukkueryhmässä tulevana viikonloppuna maailman cupin osakilpailussa Itävallassa.

Kisaurakka Hochfilzenissä alkaa perjantaina pikamatkoilla. Avausosakilpailussa Östersundissa toipilaana kilpaillut Hakala jäi sijoille 67 ja 84.

– Tunne on parempi kuin viime viikonloppuna, mutta vasta tänään hiihdän kovempaa ja sen jälkeen tietää paremmin. Tavoite on jälleen 40 joukkoon, Hakala ennakoi torstaina.

Lauantaina hiihdetään viestit, joissa ammunta on ratkaisevassa osassa. Suomen miesten joukkuetta (Hakala, Ahti Toivanen ja Olli Hiidensalo) täydentää Tuomas Grönman, joka nimettiin ensi viikon IBU-cup-joukkueeseen.

– Viestissä toivottavasti pysymme mahdollisimman pitkään kärjen lähellä, Hakala totesi.

IBU-cupin avausosakilpailussa Norjassa AAH:sta kilpaili Auli Kiskola. Tulevan viikonlopun toinen osakilpailu Italiassa jouduttiin peruuttamaan lumipulan takia.

Sen myötä kolmanteen osakilpailuun Itävallan Obertilliachiin lisättiin ensi tiistaille normaalimatkat (M20/N15km). AAH:sta mukana ovat Jessika Rolig ja Artturi Pensasmaa, joilla on edessä kolme kilpailua neljässä päivässä sekä jatkona mahdollisesti sekaviesti. (HäSa)

Asiasanat