Uutiset

AAH:sta neljä urheilijaa EM-kisoihin Puolaan

Ampumahiihto

 

Markku Tuominen

Hämeenlinna

Ahveniston Ampumahiihtäjien vahva seuratyö tuli jälleen näkyviin, kun Suomen Ampumahiihtoliitto julkisti torstaina maajoukkueryhmän Puolan Duzsniki Zdrojssa 25.–29. tammikuuta järjestettäviin EM-kisoihin.

Kuudesta urheilijasta peräti neljä on hämeenlinnalaisseurasta ja lisäksi vielä varapaikoille mahtui AAH:n edustusta. Liiton mukaan MM-valinnat saattavat vielä muuttaa EM-joukkuetta.

Naisryhmässä AAH:sta ovat Auli Kiskola ja Erika Jänkä ja kisakolmikon täydentää Tiia-Maria Talvitie.

– Hyvillä mielen lähden tietenkin kisoihin tekemään kauden parhaita suorituksia ja katsomaan, mihin ne riittävät. Siitä, onko MM-kisapaikkaan vielä saumoja, en osaa kyllä yhtään sanoa, pohti A-maajoukkueeseen kuuluva 21-vuotias Kiskola, joka on kilpaillut tällä kaudella sekä maailmancupissa että IBU-cupissa.

Myös Erika Jänkä odotteli valintoja, jotka venyivät alun perin ilmoitetusta päivästä (16.1.) loppuviikkoon.

– Vihdoinkin tieto tuli. Rankka viikko tulossa, neljä kisaa viiteen päivään. Pyrin saamaan kauden parhaita kokonaissuorituksia eli että saisin ammunnan ja hiihdon rullaamaan yhdessä, 21-vuotias Jänkä ennakoi.

Miehiin valittiin AAH:sta Matti Hakala ja Henri Lehtomaa sekä kolmanneksi Mikko Loukkaanhuhta. Lisäksi AAH:n Mikael Koivunen on varapaikalla.

– Hiihto on tuntunut menevän eteenpäin viime viikkoina. Pystyammunnan kanssa on ollut joulun jälkeen ongelmia, mutta sitäkin on saatu parempaan suuntaan. EM-kisoissa ovat suurimmaksi osaksi maiden kakkosmiehistöt, 32-vuotias Hakala kertoi.

Henri Lehtomaalle EM-kisat ovat ensimmäiset aikuisten arvokisat.

– Kerran olen ollut nuorten MM-kisoissa ja kaksi kertaa opiskelijoiden universiadeissa. Hyvillä mielin ja innostuneena lähden matkaan. Tavoitteena on totta kai palkintosijat. Yllätystähän se vaatii, tuumasi 23-vuotias Lehtomaa, joka viime sunnuntaina voitti kansalliset kisat Kauhajoella. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic