Uutiset

Ääliömäistä, Peltonen!

Toimituspäällikkö Markku Peltonen tyrmää lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aulan hankkeen siivota iltapäivälehtien lööppejä tai järjestää kauppoihin lööpittömiä kassoja (Hämeen Sanomat 21.4.2006, Suojattu lapsi ei maailmassa pärjää).

Aulan ideaa voi varmasti arvostella, mutta on kritiikin typeryydelläkin rajansa. Peltosen mukaan nämä ”äiti poltti lapset ja itsensä” -julisteet vain valmistavat lapsia aikuisuuteen ja todellisuuteen.

Tiesitkö, Markku Peltonen, että monet lapset osaavat lukea jo esikouluiässä ja osa jo aiemminkin? Tiesitkö, että aikuisiakin suojellaan: meillä on rikoslaki, työaikalaki, työsuojelulaki, tasa-arvolaki ja paljon muuta. Minusta nämä lööpit ovat henkistä väkivaltaa pieniä lapsia kohtaan.

Olen Peltosen kanssa aivan samaa mieltä siitä, että monesti vanhempien vastuuta tulee vahvistaa. Vanhempien vastuu ei kuitenkaan poista ammattilaisen vastuuta työtehtävissään, millään alalla.

Ilta-Sanomien ja Iltalehden kohdalla voi sanoa, että toimitusten oma harkinta ei pelaa lööppien muotoilussa. Miksi näiden lehtien hyeenoita tulisi paapoa, Peltonen?

On aivan eri asia, jos näistä ikävistä uutisista kerrotaan asiallisesti lehdessä, sen sisällä, kuten kunnon lehdissä niin kuin Hämeen Sanomissa tehdään. Silloin voi valita mitä lukee ja mitä antaa lasten nähdä.

Lööppejä ei sen sijaan voi välttää, eikö äly tähän riitä, Peltonen? Pistäkää kollegat Peltonen lööppeihin, niin tietää!

Tämän mielipiteen mauton tyyli perustuu Peltosen omaan maailmankuvaan.

Juha Antikainen

isä, oppilaitospappi

Hämeenlinna

Päivän lehti

10.4.2020