fbpx
Uutiset

Aamiaisen ilmava kaunotar

Dutch baby ei ole nimestään huolimatta perinteinen hollantilainen pannukakku, vaan pikemminkin saksalaistyylinen pannari.

Ilmava pannukakku paistetaan valurautapannulla, jolloin reunoista tulee ihanan rapeat. Paistamiseen voi käyttää myös tavallista uuninkestävää paistinpannua, mutta lopputulos ei ole yhtä rapsakka.

Reseptissä ei käytetä leivinjauhetta tai ruokasoodaa. Kuohkean lopputuloksen salaisuus on hyvin vispatut kananmunat. Taikinaan ei tule myöskään sokeria.

Valmiin pannarin päälle ripotellaan maun mukaan sokeria ja kanelia ja koko komeus kruunataan tuoreilla marjoilla. Omenasadon aikaan pannarin päälle kannattaa kokeilla karamellisoituja happamia omenoita.

Dutch baby

3 isoa huoneenlämpöistä kananmunaa

1 1/ 2 dl huoneenlämpöistä täysmaitoa
1 1/ 2 dl vehnäjauhoja
1/ 4 tl kanelia
1/ 4 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1/ 8 tl suolaa
4 rkl voita
 
Päälle:
1/ 3 dl sokeria
1 tl kanelia
mansikoita, mustikoita ja vadelmia
lisäksi valurautapannu (halkaisijaltaan n. 27 cm)
 
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa kananmunat vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella viitisen minuuttia. Sekoita joukkoon maito, jauhot, kaneli, kardemumma, vaniljasokeri ja suola. Taikina saa jäädä juoksevaksi.

Kuumenna valurautapannu liedellä. Sulata voi pannulla ja ota pannu pois liedeltä. Kaada taikina pannulle ja laita uuniin. Paista 18–20 minuuttia, kunnes pannukakku on kullanruskea ja kohonnut.

Sekoita paistamisen aikana sokeriin kaneli. Ripottele sokeri-kaneliseos kuuman pannukakun päälle, jätä osa seoksesta marjojen päälle. Lisää marjat, ripottele loppu sokeri päälle ja tarjoile heti.

Elina Ylitervo

Menot