fbpx
Uutiset

Aamulehden päätoimittajavalintaan liittyvä työsyrjintäepäily syyteharkintaan

Poliisi on saanut valmiiksi Aamulehden päätoimittajavalintaan liittyvän esitutkinnan.
Poliisi epäilee, että Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne ja toinen Aamulehden päätomittajavalintaan vuonna 2017 osallistunut henkilö syyllistyivät työsyrjintään. Kuvaaja: Raine Lehtoranta

Aamulehden päätoimittajan valintaan liittyvä työsyrjintäepäily siirtyy syyteharkintaan ensi viikolla. Sisä-Suomen poliisilaitos kertoi perjantaina saaneensa valmiiksi jutun esitutkinnan.

Poliisi epäilee työsyrjinnästä Alma Median toimitusjohtajaa Kai Telannetta ja toista päätoimittajavalintaan osallistunutta henkilöä. Myös epäillyn työsyrjinnän kohteiksi joutuneita henkilöitä on kaksi.

– Molemmat asianomistajat ovat naisia, ja heidän valintaprosesseissaan on keskenään samanlaisia piirteitä, kertoo jutun tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen Lännen Medialle.

Poliisi käynnisti asiasta oma-aloitteisesti esitutkinnan loppukesästä 2018, kun Valtioneuvostoon viestintäjohtajaksi valittu Päivi Anttikoski kertoi Suomen Kuvalehden jutussa Aamulehden rekryprosessinsa katkenneen äitiyteen.

Kuvalehden mukaan päätoimittajaksi ehdolla ollut Anttikoski jäi valitsematta, koska tämän mies ja perheen kouluikäinen lapsi eivät olisi muuttaneet Tampereelle.

Telanne pahoitteli myöhemmin Alma Median julkaisemassa tiedotteessa tilannetta ja arvioi sen väärinkäsitykseksi.

– Olen pahoillani siitä, että hakijalle syntyi väärä käsitys, että vanhemmuus olisi ollut rekrytoinnissa hakijan ymmärtämällä tavalla relevantti kysymys, Telanne sanoi.

Aamulehden päätoimittajaksi valittiin vuoden 2017 lopussa Jussi Tuulensuu.

Telanne sai sakot korkeimmalta oikeudelta vuonna 2015 työsyrjinnästä. Kyse oli siitä, että Lapin Kansan päätoimittajaksi valitun Johanna Korhosen työsuhde peruttiin 2008 oikeuden mukaan sen jälkeen, kun Telanne sai tietää Korhosen puolison olevan nainen.

Alma Median lehdistä Lännen Mediaan kuuluvat Aamulehti ja Satakunnan Kansa.

Menot