Uutiset

Äänestäjät olivat liikkeellä hyväntuulisina

-Äänestäjät ovat olleet liikkeellä hyväntuulisina ja hyvällä mielellä, vakuuttivat vaalivirkailijat Rengon kirjastossa.

-Ihmiset ovat mielissään, kun ulkona viimeinkin on lämmin.

Ovi äänestyspaikalla kävi tiuhaan heti yhdeksästä lähtien, ja varsinkin jumalanpalveluksen jälkeen. Parin ensimmäisen tunnin aikana äänioikeuttaan oli Rengon ainoassa äänestyspaikassa käyttänyt lähes puolitoista sataa henkilöä.

Kirkonmenojen jälkeen äänioikeuttaan käytti myös Kaisa Valaja.

Poikiensa Paavon ja Juhan kanssa liikenteessä ollut Valaja pitää tärkeänä osallistua vaaleihin omalla äänellään.

-Kertaakaan en ole jättänyt äänestämättä oli sää mikä tahansa, hän kertoi. Ehdokas hänellä oli valmiiksi valittuna, numeron hän varmuuden vuoksi tarkisti vielä äänestyspaikan ulkopuolella.


Säästä piittaamatta

Kaunis sää houkutteli hattulalaisen Maarit Eskolan lähtemään kävellen Pappilanniemestä äänestyspaikalle Rahkoilan koululle. Äänioikeuttaan hän sanoi käyttävänsä joka tapauksessa, olisipa sää ollut mikä tahansa.

-Uskon, että äänestämällä voin vaikuttaa. Ehdokasta ei paikanpäällä tarvinnut miettiä, se oli valittu jo etukäteen.

Rahkoilan koulun risteykseen olisivat äänestyspaikasta kertovaa kylttiä kaivanneet Lepaalla aikaisemmin äänestäneet Kaarina Sappinen ja Erkki Leinonen.

Jos paikka olisi ollut lähellä kotia, he olisivat lähteneet matkaan kävellen. Kahdenkymmenen kilometrin matkan koululle he taittoivat autolla.

-Yksi ääni muitten joukossa on kuin rikka rokassa, mutta demokratian kannalta jokainen ääni on ehdottoman tärkeä, he tuumivat.

Ovien avauduttua Rahkoilan koululla kävi ensimmäisen tunnin aikana valintansa äänestyslippuun merkitsemässä sata henkilöä. (HäSa)