Uutiset

Äänestäjillä vaikeuksia löytää Citymarketin ennakkoäänestyspaikkaa

LUKIJAN AIHE
Osa ennakkoäänestäjistä on kokenut Hämeenlinnan Citymarketin äänestyspaikan vaikeaksi löytää ja moittii opasteita riittämättömiksi.

Tavaratalossa vaalitoimitsijana oleva Milla Käyhty myöntää ongelman.

-On tullut palautetta siitä, että olemme täällä piilossa eikä meitä löydetä. Olemme pyytäneet monta kertaa tänne mainostelineitä, mutta ne ovat loppuneet. Olisi kiva, ettei meitä syyteltäisi tilanteesta, Käyhty sanoo kollega Anna Virtanen vierellään.

Pääovista tultaessa tuulikaapissa on juliste eduskuntavaaleista ja kyseisen ennakkoäänestyspaikan aukioloista, mutta ei nuolta, kumpaan suuntaan pitkää käytävää on asteltava. Infopisteen reunalla roikkuu A4-kokoinen opaste, jossa pikkuruinen nuoli osoittaa vasemmalle. Itse äänestyspaikka löytyy rakennuksen ruokakaupan puoleisen käytävän päästä.

-Opaste oli pakko laittaa viikko sitten maanantai-iltapäivällä, koska jouduimme koko ajan vastailemaan, missä äänestyspaikka on. Kyllä ihmiset siltikin vielä kyselevät. Ja täällä oli ihmisiä tulossa äänestämään jo kello 8, vaikka äänestyspaikka aukesi vasta kello 12. Aukioloajoista ei ole tiedotettu, toteaa kassanhoitaja Silja Simola infopisteessä.

Äänestäjiä käynyt tasaisesti

Vaalitoimitsija Milla Käyhtyn mukaan jonoa äänestämään on ollut päivittäin heti äänestyspisteen avauduttua, mutta illat ovat olleet aika hiljaisia.

-Viime päivinä ihmisiä on käynyt aika tasaisesti. Tuntuu, että ihmiset ovat heränneet, kun viimeiset päivät ovat menossa. Nuoria on käynyt aika paljon. Se on yllättänyt.

Omat äänensä maanantaina alkuillasta antoivat myös Marita Tanninen ja Marko Lönnqvist.

-Olen ihan ekaa kertaa äänestämässä elämässäni. Ajattelin, että hoituu kätevästi näin kauppareissulla. Tuntuihan se aluksi hassulta, että äänestää voi jossain Citymarketissa, mutta eipähän tarvitse lähteä erikseen postiin tai äänestää itse äänestyspäivänä, Tanninen miettii.

Ehdokaskin löytyi vaivatta, kun puolue oli selvä. Lönnqvist kertoo äänestäneensä tuttua ehdokasta. Äänestyspaikan he olivat Citymarketista bonganneet jo aiemmalla kauppareissulla.

Tiistaina 12. huhtikuuta, eli viimeisenä ennakkoäänestyspäivänä, Citymarketissa voi äänestää kello 12-20. (HäSa)