Uutiset

Ääni meni käheäksi

FC Hämeenlinnan vaisu ensimmäisen puoliaika maksoi joukkueelle lauantaina sarjapisteet. Kaurialassa vieraillut turkulainen ÅIFK:n vei voiton jalkapallon Kakkosessa numeroin 3–1 (2–0).

Kaurialan isäntäjoukkue oli avausjaksolla pahasti vieraitaan jäljessä. ÅIFK meni johtoon kolmentoista minuutin pelin jälkeen Miro Tenhon maalilla, ja vain kolme minuuttia myöhemmin pallo oli uudestaan Ville Kalervon selän takana. Turkulaisten toisen maalin teki Dardan Sadiku.

FC Hämeenlinnan pelin alkua kammoksui myös joukkueen päävalmentaja Tomi Uusitorppa.

– Alku oli hirveää pelaamista. Luulimme, että pystymme voittamaan kävelemällä tuollaisen ns. junnuporukan. Ensimmäisellä jaksolla turkulaiset olivat kuitenkin miehiä ja me pikkupoikia, Uusitorppa ihmetteli.

Uusitorpan mukaan kotijoukkueen valmennus teki tauolla joukkueelle hyvin selväksi, ettei ensimmäisen puoliajan peli vetele.

– Ääntä nostettiin kopissa aika kovaa, miten pitää pystyä pelaamaan ja kovuutta saadaan kentälle. Toinen jakso olikin ihan erinäköistä peliä. Ei ole kuitenkaan kivaa, että valmentajalla lähtee jokaisessa ottelussa ääni. Olemme tällä hetkellä vaikeassa tilanteessa.

Puolustus uusiksi

FC Hämeenlinnan peliä ei helpottanut sekään, että joukkueen puolustuksen permanentista oli pois kolme pelaajaa. Aleksi Topinoja kärsi pelikieltoaan. Hänen lisäkseen sivussa olivat Lauri Hakanen ja Miro Purosto. Ykkösnelikosta mukana oli vain Juho Saarinen, mutta hänkin joutui pelaamaan normaalitilanteesta poiketen keskuspuolustajana. Saarinen onnistui myös topparin paikalla, vaikka normaalisti hän viilettääkin laitapakkina.

– Kyllä se aina vaikuttaa, jos neljästä alakerran kaverista kolme on pois ja ainoa, joka siellä on mukana, pelaa eri paikkaa. Toisella jaksolla pojat kyllä pelasivat hyvin. Annoimme vain alkuun ihan liikaa siimaa. Keskellä keskustaa oli liikaa tilaa taitaville turkulaisille. He käyttivät sen hyvin hyväkseen, Uusitorppa sanoi.

FC Hämeenlinna sai ottelusta otetta toisella jaksolla, mutta heti puoliajan alussa ÅIFK:lle oli mainio paikka mennä jo kolmen maalin johtoon. Kotijoukkueen maalivahti Ville Kalervo kuitenkin onnistui torjumaan Alban Feratin rangaistuspotkun ja piti joukkueensa mukana pelissä.

Isännät tulivat maalin päähän 86 minuutin pelin jälkeen. Harri Suhonen sai päänsä väliin Kaarle Keskitalon antamaan kulmapotkuun ja puski pallon ohi Peter Huuhkan. Tasoitusta kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut tekemään. Dardan Sadiku sen sijaan laukoi loppunumerot 3–1 tuomarin antamalla lisäajalla.

Nuori joukkue ei hermoillut

ÅIFK:n peliä Kaurialassa johtanut Teppo Huttunen oli tyytyväinen kolmeen sarjapisteeseen.

– Pääsimme ottelun alussa ehkä vähän varkain johtoon. Vahvuutemme on pallollinen syöttöpeli, mutta sitä tällä kertaa nähty. Epäonnistuneen pilkun jälkeen momentum siirtyi vastustajalle, mutta saimme peliä jonkinlaiseen kontrolliin. Emme onnistuneet tekemään riittävän ajoissa kolmatta maalia, joten kavennuksen jälkeen meni aika jännäksi, Huttunen arvioi.

Turkulaisten nuori puolustus selvitti kuitenkin paineen tyylikkäästi.

– Jännitys tietysti nousi, mutta kentällä pelaaminen ei näyttänyt menevän hirveäksi tärinäksi. Siitä pitää antaa meidän nuorille pelaajille tunnustusta. Puolustuslinjassa oli tänäänkin alle 20-vuotiaita kavereita, Huttunen valaisi.

FC Hämeenlinna jatkaa pelejään keskiviikkona Porissa MuSan vieraana. Kaurialassa se pelaa seuraavan kerran heti juhannuksen jälkeisenä maanantaina Tampereen Pallo-Veikkoja vastaan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic