Uutiset

Aapo Mäenpään ura jatkuu IFK Mariehamnissa

Kaksi edellistä kautta Valkeakosken Hakaa edustanut Aapo Mäenpää saattaa hyvinkin olla ensimmäinen hämeenlinnalaisen jalkapallokoulun kasvatti, joka kuulee kentältä käsin UEFA:n Mestarien liigan legendaarisen tunnushymnin.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran paitaa aina naperofutiksesta A-poikiin asti kantanut Mäenpää siirtyy jalkapalloliigassa pelaavan ja ensi kesänä Euroopan arvostetuimpaan seurajoukkuekilpailuun karsivan IFK Mariehamnin riveihin.

19-vuotiaiden maajoukkuepelaaja on tehnyt hallitsevan Suomen mestarin kanssa kolmevuotisen sopimuksen. Hakassa Mäenpäälle kertyi viime kaudella 19 miesten Ykkösen sekä 3 A-poikien SM-sarjan ottelua.

Siirto Maarianhaminaan mahdollistui lopulta hyvin menneen testijakson tuloksena.

– Kyllä se (testijakso) ihan mukavasti meni, vaikka toki uuden porukan mukaan meneminen on aina vähän haasteellista. Minut otettiin saarella kuitenkin todella hyvin vastaan. Treenasimme kerran tai pari päivässä, jonka lisäksi viimeisenä päivänä pelasimme joukkueen sisäisen pelin, Mäenpää kertasi viikon kulkua.

– Sain seurasta vaikutelman, että siellä pidetään pelaajista huolta ja hoidetaan asiat niin, että keskittyminen pelkästään jalkapalloon on mahdollista. Pelaajien taso on totta kai Suomen mestarilla kova, esimerkiksi Kristian Kojola ja Albin Granlund ovat mukana Markku Kanervan ensimmäisessä A-maajoukkueessa. Maarianhamina tuntui muutenkin kivalta paikalta ja kun ruotsin kielen saa haltuun, niin kommunikointikin alkaa helpottumaan.

IFK Mariehamnin seurajohtaja Peter Mattsson kertoi seuransa tiedotteessa seuranneensa Aapo Mäenpään kehitystä jo pidemmän aikaa. Seura on myös kartoittanut pelaajan luonnetta, taustoja ja tavoitteita. Mäenpään entisiltä valmentajilta saaduista raporteista Mattssonille piirtyi kuva pelaajasta, joka tähtää jalkapalloilijana korkealle ja on valmis tekemään kovasti töitä omien tavoitteidensa saavuttamiseksi.

Aapo Mäenpää itse tavoittelee heti ensimmäisellä kaudella paikkaa pelaavassa kokoonpanossa.

– Oma tekeminen pitää saada sille tasolle, että paikka avauskokoonpanossa on ansaittu. Päävalmentaja Peter Lundbergin kanssa keskusteltuani sain varmuuden siitä, että lähtökohtaisesti minut hankittiin ottamaan paikkani avauksesta ja pelaamaan heti alusta lähtien. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

1.10.2020

Fingerpori

comic