Uutiset

Aarikalle uusi emäntä

Hämeenlinnassa Aarikan liikettä pitänyt Laila Laine jäi eläkkeelle keskiviikkona. Jatkajat liikkeelle löytyivät suvusta. Liikkeen uudet omistajat ovat Laila Laineen miehen Reijo Laineen veljen vaimo Paula Laine ja hänen poikansa Sami Laine.

– Halusin antaa elämäntyöni hyviin käsiin. Paula on ollut täällä harjoittelemassa ja katsomassa, onko tämä sellaista hommaa, mistä hän pitää, Laila Laine kertoo.

Uusi yrittäjä Paula Laine on aikaisemmin työskennellyt Ilmavoimilla. Paula ja Laila ehtivät jo muutaman vuoden suunnitella sitä, että Paula tulee yrityksen jatkajaksi, kunhan pääsee Ilmavoimilta eläkkeelle. Paulan tukena on hänen poikansa Sami Laine. Hän opiskelee vielä Helsingin kauppakorkeakoulussa.

– Sami teki liiketoimintasuunnitelman ja on taustavaikuttajana. Olen saanut Samilta paljon apua juuri kaupalliseen alaan liittyvissä asioissa.

Turistien kanssa kirjeenvaihtoa

Laila Laine on pitänyt Aarikan liikettä 13 vuotta. Sitä ennen hän oli kaupassa myyjänä.

– Koin työn niin ihanaksi, että ostin liikkeen itselleni.

Laila Laine kuitenkin muistuttaa, että koko perheen täytyy olla mukana hommassa.

– Minulla on loistava mies. Aina on ollut ruuat valmiina, kun olen tullut töistä kotiin.

Laila Laine kokee, että ihanaa työssä on ollut ihmisten tapaaminen.

– Tänne ihmiset tulevat hyvällä tuulella ostamaan lahjoja.

Hämeenlinnalaisista onkin tullut kuin sukulaisia.

Asiakaskuntaan kuuluvat myös turistit. Laila Laine on vuosien aikana tutustunut moniin ulkomaalaisiin, joiden kanssa hän on edelleen tekemisissä. Esimerkiksi Englannissa asuvan Richard Nelsonin kanssa on jo vuosia lähetelty kirjeitä, ja Nelson on tilannut Aarikalta tuotteita.

– Nyt hän on tulossa Suomeen ja menemme hänen kanssaan syömään, Laila Laine nauraa.

Ystäväpiiriin kuuluu myös lukuisia Hämeenlinnassa olleita vaihto-oppilaita, joiden kanssa kirjeitä vaihdetaan jatkuvasti.

Laila Laineen sydäntä lähellä on ollut keskustan kehittäminen. Erityisesti hän on ollut mukana Keskustalon yrittäjät ry:ssä.

– Mitä enemmän keskustassa on kauppoja, sen parempi. Minusta on myös ihanaa, kuinka hyvin kaupunki on lähtenyt tukemaan keskustan kehittämistä.

Yritys muokkautuu yrittäjän näköiseks
i
Paula Laine lupaa, että toiminta jatkuu samantyylisenä kuin ennenkin. Mitään isoja uudistuksia ei ole luvassa, vaikka intoa yrittämiseen riittääkin.

– Yrityksellä on vahva asiakaskunta, joten liikettä ei kannata lähteä kauheasti muuttamaan. Totta kai yritys muokkautuu yrittäjän näköiseksi.
Äiti ja poika uskovat, että yhteistyö liikekumppaneina sujuu.

– Kaikki asiat kyllä kirjataan paperille, eikä mistään sovita suullisesti, Sami Laine sanoo.

Paula Laine myös nauraa, että erimielisyydet kuuluvat varmasti välillä kuvioon.

– Asiat pitää puhua. Luottavaisin mielin lähdemme yrittämään, Paula Laine tiivistää.

Päivän lehti

3.6.2020