fbpx
Uutiset

Äärimmäisen vaarallinen Florence-hurrikaani lähestyy Yhdysvaltojen itärannikkoa

Yhdysvalloissa hurrikaani Florence lähestyy maan itärannikkoa. Muun muassa Washington Post kertoo, että Florence on tällä hetkellä äärimmäisen vaarallinen kategorian neljä hurrikaani.

CNN:n mukaan hurrikaanin ennakoidaan rantautuvan Etelä- ja Pohjois-Carolinaan perjantaina aamulla kolmannen tai neljännen kategorian hurrikaanina viisiportaisella asteikolla.

Torstaina aamulla tuulet voivat Pohjois-ja Etelä-Carolinassa lyödä trooppisen myrskyn voimalla.

Noin 1,5 miljoonalle ihmiselle on annettu evakuointimääräys.

Kansallinen hurrikaanikeskus varoittaa Carolinaa ja Virginiaa siitä, että hengenvaarallinen myrsky voi nostaa merenpinnan korkeutta. Hurrikaanikeskuksen mukaan pitkäkestoiset rankkasateet voivat aiheuttaa hengenvaarallisia tulvia sekä rannikkoalueilla että sisämaassa. Keskus varoittaa myös hurrikaanin tuhoisista tuulista rannikolla ja jonkin matkan päässä myös sisämaassa.

Washington Post kirjoittaa, että tulvat voivat olla samanlaisia tai pahempia kuin vuonna 2016, jolloin hurrikaani Matthew iski Carolinaan.

https://www.washingtonpost.com/news/capital-weather-gang/wp/2018/09/11/hurricane-florence-watches-posted-as-extremely-dangerous-florence-churns-toward-carolinas/?utm_term=.cbd115370ea6
https://edition.cnn.com/2018/09/11/us/hurricane-florence-south-east-coast-wxc/index.html

Asiasanat

Menot