Uutiset

Aarne Kauranen ja Aulis Ansaharju uusiksi kirkolliskokousedustajiksi

Hämeenlinnalaiset Aarne Kauranen ja Aulis Ansaharju sekä hattulalainen Ritva Viitala on valittu kirkolliskokoukseen uusina kantahämäläisinä maallikkoedustajina. Tampereen hiippakunnasta kirkolliskokoukseen valittiin myös Leif Nummela Janakkalasta, Marja-Leena Korpela Forssasta (uusi) ja Matti Huomo (uusi) Pälkäneeltä.

Pappisedustajiksi kirkolliskokoukseen valittiin Kanta-Hämeestä Niilo Räsänen Riihimäeltä sekä Pirkanmaan puolelta Jari Kemppainen Pälkäneeltä.

Kirkolliskokoukseen valittiin eri hiippakunnista yhteensä 96 edustajaa, joista 32 on pappeja ja 64 maallikoita. Kirkolliskokous on ylin kirkon toimielin. Äänioikeutettuja maanantaina järjestetyissä vaaleissa olivat papit ja seurakuntien luottamushenkilöt.

Tampereen hiippakuntavaltuustoon pappisedustajiksi valittiin uutena jäsenenä Niilo Räsänen Riihimäeltä. Jari Kemppainen Pälkäneeltä jatkaa pappisjäsenenä.

Hiippakuntavaltuustoon valittuja maallikoita ovat Kanta-Hämeestä Eeva-Liisa Hellstén Riihimäeltä, Liisa Pura (uusi) Tammelasta ja Jarmo Kulmala (uusi) Hämeenlinnasta.

Hiippakuntavaltuusto on tuomiokapitulin rinnalla toinen hiippakunnan asioista päättävä elin. Valtuustoon kuuluu 14 maallikkoa ja 7 pappia

Tampereen hiippakunnan vaalilautakunta vahvistaa kirkolliskokous- ja hiippakuntavaalien tulokset 20. helmikuuta. Uuden kirkolliskokouksen ja hiippakuntavaltuuston neljän vuoden mittainen toimikausi alkaa 1. toukokuuta. (HäSa)