Uutiset

ABC-asemien ruokalistoillle tuli herkkuja Hämeestä

ABC-ketju lisää liikennemyymälöidensä ravintolatarjontaan paikallisista aineksista tehtyä ruokaa.

Osuuskauppa Hämeenmaan yhdeksässä liikennemyymälässä löytyy jo herkkuja Hämeestä. Ravintoloiden à la carte -listalta löytyy Härkätien härkää, Herra Merosen Possukestit sekä Hämäläistä kuhaa tykötarpeineen.

-Merosen possu tulee Maatila-Liha Meroselta Orimattilasta ja kuha paikallisilta kalastajilta. Annoksiin liittyvä tumma leipä on tehty Vääksyn myllyssä, sanoo Hämeenmaan ABC-ketjun toimialajohtaja Jouni Viljanen.

Viljasen mukaan paikallisten pienleipomoiden tarjontaa on jo pidempään näkynyt ravintoloiden kahvileipätarjonnassa.

Ravintolatarjonnan monipuolistamisen on ideoinut ABC-liiketoiminta-alueen ja polttoainekaupan johtaja Heikki Strandén, jonka mielestä liikennemyymälöiden tarjonta on ollut liiaksi samanlaista.

-Tavoitteena on saada ravintoloiden ruokalistoille myyntiin kunkin maakunnan tyypillisiä ruokia. Uudistus tarjoaa mahdollisuuksia myös alueiden pienleipomoille, kunhan tarjonta on riittävän laadukasta.

E85 tuli myyntiin

E85-polttonesteen myynti käynnistyi kesäkuussa Tampereella Lielahden Prisman yhteydessä olevalla ABC-automaattiasemalla sekä Nokialla ABC Kolmenkulmassa.

E85 sisältää 80-85 prosenttia bioetanolia, jota valmistetaan kotimaisesta elintarviketeollisuuden biojätteestä. E85 sopii flexfuel-autoihin, joita on Suomessa myynnissä jo usealla merkillä.

Auto on hinnaltaan ja käytöltään täysin vastaava kuin perinteinen bensiinimalli. Autossa on vain yksi polttoainetankki, johon voi joustavasti tankata joko E85-polttonestettä tai perinteistä bensiiniä.

Biojätteestä valmistetun etanolin osuus polttonesteessä laskee autoilun fossiilisia päästöjä jopa 80 prosenttia. E85-polttonesteen tunnistaa mittarikentällä E85-laatumerkinnästä sekä sinisestä jakelumittarin pistoolikahvasta.

ABC-asemilla myytävä E85 on samaa tavaraa kuin St1:n valmistama ja markkinoima RE85-polttoneste, joka on St1:n oma brändi.

-Hämeenmaan alueella E85 tulee tarjontaan sitä mukaa kuin uusia liikennemyymälöitä tai automaattiasemia avataan. Toistaiseksi emme asenna uusia polttoainetankkeja olemassaoleville asemille, Jouni Viljanen sanoo.

Heinäkuussa E85 tuli myyntiin myös nelostien varrella sijaitsevalla Kärsämäen ABC-asemalla. liikenneasemalla. (HäSa)