Uutiset

ABC de Braga liian kova pala Cocksille

Riihimäen Cocksin taival käsipallon eurooppalaisten seurajoukkueiden kakkosliigassa, EHF Challenge-cupissa muuttui lauantaina mutkikkaaksi. Tehoton Cocks kärsi Hyvinkäällä pelatussa kotiottelussa tappion portugalilaiselle ABC de Bragalle maalein 22–27 (10–14). Näin matka välieriin piteni melkoisesti. Riihimäkeläisten olisi voitettava viikon kuluttua vierasottelu Portugalissa vähintään kuudella maalilla yltääkseen jatkoon.

Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen perusteella Portugalin liigan kolmonen ei ole valtavasti edellä Suomen liigakärkeä. Normaalilla pelillä Cocks olisi saattanut olla tasaveroinen vastus. Valitettavasti paineet kuitenkin näkyivät ja joukkue sortui alokasmaisiin virheisiin läpi ottelun.

Avausjakson alku osoitti, että riihimäkeläisillä olisi mahdollisuus haastaa vastustajansa. Hyvä puolustuspeli piti portugalilaisten takamiehet kurissa. Kun Kristo Voika upotti ensimmäisen rangaistusheiton ottelun neljännellä minuutilla, siirtyi Cocks 3–1 johtoon.

Riihimäkeläisten hyvä liike hyökkäyspäässä pakotti vieraat koviin otteisiin ja Eduardo Salgado oli ensimmäinen jäähypenkille komennettu pelaaja. Ylivoimalla Cocks kiri kolmen maalin johtoon ja kaikki näytti vielä hyvältä.

Vähitellen Braga kuitenkin sai oman puolustuksensa kuntoon. Lisäksi jakson puolivälissä Cocksin hyökkäyspelin virheet alkoivat kostautua omassa puolustuspäässä. Puolituntisen loppua kohti pallonmenetykset vain lisääntyivät ja ne avasivat vastustajalle paikkoja nopeille vastaiskuille.

Osan niistä torjui Kirill Morozov Cocksin maalissa, mutta kaikkiin heittoihin ei enää hänkään ehtinyt väliin. Niinpä Braga vei lopulta avausjakson ansaitusti neljällä maalilla.

Heittopeli ei kulkenut

Joukkueena pelaaminen toimi Cocksilla molemmissa päissä myös toisella jaksolla, mutta maalipaikkojen viimeistely oli edelleen luokatonta. Vasta aivan pelin lopussa sekä Andrei Buciuman että Niko Leikama saivat kaivattuja kavennusmaaleja aikaan.

Braga ehti kiriä jo kahdeksan maalin karkumatkalle, kun Cocksin takamiehistä varsinkin Vitalie Nenita mätti palloja yli maalin. Kauan odotetun paluun kentälle tehnyt maajoukkuetähti Andreas Rönnberg oli vielä vaisu. Kolme kertaa vuoden käsipalloilijaksi valittu ”Gea” oli lähes neljä kuukautta sivussa heittokäden ranteen nivelsiteen katkeamisen vuoksi. Paluupelissään Rönnberg heitti vain muutaman ratkaisun ja niistä yksi päätyi maaliin saakka. Nuorempi veli Nico Rönnberg ei vielä palannut kentälle sairastettuaan vatsataudin juuri pelin aattona.

Ratkaisijoita joukkue olisi kaivannut, sillä Cocks pelasi runsaat kymmenen minuuttia maaleitta toisen jakson puolivälissä. Lopputulos olisi voinut olla rumempikin, ellei toiselle jaksolle maaliin vaihdettu Yevgen Umovist olisi torjunut kahta rangaistusheittoa ja ellei puolustus olisi jatkanut loppuun saakka kovalla asenteella.

– Teimme 18 teknistä virhettä hyökkäyspäässä. Braga sai niistä 12 kontrausta, joista tuli kahdeksan maalia. Ei niin paljon voi antaa lahjoja tämän tason joukkuetta vastaan, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki muistutti.

– Hyvinkäällä oli tänään vissiin metrin liian matalat maalit. Jostain syystä meillä heitot menivät yli. Ehkä miehillä oli paineita liikaa, Kekki mietti.

Vaikka takamatkaa on paljon, ei joukkue lähde Portugaliin viemään pelkkiä terveisiä.

– Se on eka tavoite, että pelataan selkeästi parempi peli kuin tänään. Nyt ainoastaan Bucuiman pelasi omalla tasollaan, Kekki huomautti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic