fbpx
Uutiset

Abiturientit ahertavat tänään reaaliaineiden parissa

Syksyn ylioppilaskokeissa on tänään reaaliaineiden vuoro. Opiskelijoiden osaamista mitataan uskonnossa, elämänkatsomustiedossa, yhteiskuntaopissa, kemiassa, maantieteessä ja terveystiedossa.

Loppuja reaaliaineita testataan ensi viikon perjantaina. Silloin vuorossa ovat psykologia, filosofia, historia, fysiikka ja biologia.

Tällä kierroksella fysiikan ja kemian kokeet ovat ensimmäistä kertaa digitaalisia. Kaikki reaaliaineet kirjoitetaan nyt tietokoneella, ja digitalisaatiota odottaa enää matematiikka, joka saa digikokeen ensi keväänä.

Viikonlopun levon jälkeen kokelaita odottaa maanantaina vieraan kielen lyhyen oppimäärän koe. Viimeisenä järjestetään saamen äidinkielen koe, joka on edessä keskiviikkona 3. lokakuuta.

Maanantaina alkaneisiin ylioppilaskirjoituksiin on ilmoittautunut tällä kertaa kaikkiaan yli 37 600 kokelasta. Määrä on noin 600 enemmän kuin viime vuoden syksyllä.

Tänä syksynä koepäivien aikataulua poikkeaa aiemmista vuosista. Syynä tähän on ylioppilastutkintolautakunnan mukaan esimerkiksi se, että lukiot voivat järjestää myös kokelasmäärältään suuret digitaaliset kokeet.

Asiasanat

Menot