Uutiset

Abortti on joskus tarpeellinen

Päivi Helminen kirjoitti abosteista(HäSa 17.3.10). Milestäni ”Raskauden keskeytys” on ihan yhtä oikein sanottu, kuin ”naisen oikeus tappaa kohdussaan oleva oma vauva”.

Miksi asian oikea nimi olisi rumin mahdollinen tapa muotoilla se?

Abortti on ihan tarpeellinen ja hyvä asia, kuten kaikenlainen syntyvyyden kontrollointi. Sinäkö otat harteillesi, kun 16-vuotiaat rupeavat pukkaamaan lapsosia maailmaan satamäärin? Vahinkoja sattuu.

Mainitset myös, että suurin osa abortin tehneistä katuu päätöstään ja voi joutua kärsimään siitä suuresti. Tietosi lähde olisi mukava tietää.

Abortin tekemiseen liittyvät viikkorajat ovat varmastikin biologisten seikkojen ja osittain myös filosofisten pohdintojen tulosta. Niissä on yritetty realistisella tavalla määrittää inhimillisyyden rajaa, ja päästy jonkinlaiseen ratkaisuun. Mikään ratkaisu ei tyydytä kaikkia.

Siinä olen samaa mieltä, että naisen oikeudet ja sukupuolivalistus ovat eri asia kuin abortti, ja kaipaavat hiukan erilaista pohdintaa oikeuttaessaan olemassaoloaan. En silti kieltäisi abortteja, sillä mistään vauvantappokarnevaaleista ei tässä ole kyse.

Valtteri Ahonen

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic