Uutiset

AC Milania kiinnostaa jo Pullerikin

Hämeenlinnan ja lähiseutujen vuosina 2002–2007 syntyneillä jalkapallojunioreilla on kesäkuussa mahdollista saada oppia lajin huipulta. Italialainen jättiläisseura AC Milan järjestää Pullerin tekonurmella jalkapalloleirin 29. kesäkuuta–3. heinäkuuta.

– Leiri on osa AC Milanin juniorikonseptia. Tällainen tapahtuma järjestetään noin 35 maassa ympäri maailmaa ja jokaisessa on mukana seuran juniorivalmentajia. Kaikki valmentajat ovat valmistuneet AC Milanin akatemiasta, AC Milanin yhteyshenkilö Francesco Rizzi kertoi perjantaina.

Rizzin mukaan 18-kertainen Italian mestari ja seitsemän kertaa maanosan mestaruuden voittanut seura haluaa antaa mahdollisimman monelle nuorelle ympäri maailman mahdollisuuden kokea ison seuran harjoittelua.

– Emme keskity pelkästään parhaisiin pelaajiin. Heidät me löydämme joka tapauksessa. Annamme vain mahdollisuuden juniorille viettää viisi päivää jalkapallon ja AC Milanin filosofian parissa, Rizzi sanoi.

AC Milanin juniorivalmentajat valitsevat yhdessä paikallisen HJS:n leirivalmentajien kanssa viikon kolme parasta pelaajaa, joilla on mahdollisuus osallistua seuraavana vuonna Milanossa kansainväliseen AC Milanin leiriin.

– Leirin pelaajat pääsevät tapaamaan edustusjoukkueen pelaajia, tutustumaan seuran stadioniin San Siroon ja muun muassa kiertämään kentällä AC Milanin kauden ensimmäisen kotiottelun aikana tervehtimässä yleisöä.

Suomessa AC Milan järjestää leiriään viidettä vuotta. Aikaisemmin leiri on pidetty Varkaudessa, Oulussa, Raumalla ja Tampereella.

– Leiri on päätetty joka kerta onnistuneesti hymy naamalla. Osallistujat ovat saaneet mitä halusivat, ja se on meille tärkeää, Rizzi muistutti.

Taloudellinen tilanne on tällä hetkellä heikko myös Italiassa.

– Seuralla ei ole mahdollisuutta investoida paljon rahaa isoihin nimiin, vaan se haluaa panostaa pikemminkin junioreihin. Näiden leirien läpi on tullut kovia pelaajia, Rizzi kertoi.

Hänen mukaansa Suomessakin on paljon lahjakkuuksia, vaikka maa ei jalkapallon isoihin kuulukaan.

– Suomestakin on tullut isoja nimiä, mutta moni lopettaa 14- tai 15-vuotiaana. Ehkä heillä ei ole ollut riittävästi motivaatiota jatkaa pelaamista Suomessa tai ulkomailla, tai ehkä heidän kehittymisensä seuraamista ei ole jatkettu.

Rizzi kuitenkin muistutti, ettei AC Milan ole myymässä unelmia nuorille tai heidän vanhemmilleen.

– Haluamme vain mahdollisuuden pelaajille viettää hauskaa aikaa jalkapallon parissa, hän painotti.

HJS:n puheenjohtaja Mikko Tuomainen on tyytyväinen, että milanolaisten leiri tulee tänä vuonna Hämeenlinnaan.

– Haluamme toimia niin harraste- kuin kilpapuolellakin ja mahdollistaa Hämeenlinnan alueella pelaajille kehittymistä ja omantasoista toimintaa. Leiri on aivan loistava asia, jolla haluamme tarjota yhden mahdollisuuden olla mukana rakkaassa lajissa, Tuomainen sanoi.

Asiasanat

Päivän lehti

9.4.2020