Uutiset

Adria Smith Tamayo tuli HPK:n testiin

HPK sai sunnuntaina kolmen päivän testiin kuubalaisen Adria Smith Tamayon. Espanjassa viime vuodet Alicanten joukkueessa pelannut haluaa vakuuttaa Kerhon valmennus- ja seurajohdon niin hyvin, että saa jäädä loppukaudeksi Suomeen.

-Haluan pelata täällä ja auttaa joukkuetta niin hyvin kuin mahdollista liigassa ja myös cupissa, Smith Tamayo kertoi.

Yleispelaaja edusti maataan nuorten MM-kisoissa vuonna 2003 ja on pelannut myös Ranskan pääsarjassa. Alicante pelaa Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

-Pelasin alemmalla sarjatasolla, koska opiskelin Alicantessa. Nyt olen päättänyt opiskeluni ja haluan päästä takaisin liigatasolle, hän sanoi.

Smith Tamayo ehti Hämeenkaareen katsomaan pari erää, kun Kerho löylytti Mestaruusliigan ottelussa virolaista Viimsi Spata. Kotijoukkueen esitys teki vaikutuksen.

-HPK:lla on hyvä ja nuori joukkue. Peli näyttää hyvältä ja kaikki pystyvät tasaisiin suorituksiin, vaikka vastustaja ei varmaankaan ole paras mahdollinen. Tosiaan nuori joukkue, minustahan tulisi koko joukkueen vanhin pelaaja, itsekin vasta 27-vuotias kuubalainen nauraa.

Suomesta Smith Tamayo ei kovin paljon tiedä.

-Sen tiesin, että täällä on kylmä ja huomasin sen myös itse, kun astuin lentokoneesta ulos. Olin kyllä valmistautunut kylmyyteen niin hyvin, että minulla oli tosi kuuma Espanjassa. Lisäksi tiedän, että tuttuni Jimmy Hernandez pelaa miesten liigaa Loimaan Hurrikaanissa, kuubalainen kertoo.