Uutiset

Afrikasta Aulangolle - ja takaisin

Afrikka toistuu Aulangon Heikkilän retkeilymajan isännän puheessa jatkuvasti. 50-vuotispäiviäänkin Heikki Alutoin viettää parhaillaan Etelä-Afrikassa, jossa hän opastaa 40-henkistä matkailijajoukkoa kullanhuuhdonnan MM-kisoihin.

Afrikkaan Alutoin päätyi ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten, kun hän Tuija Tunturin kanssa etsi kaukaista paikkaa, jonne muuttaa. Dubain ja Australian ohi suosikiksi nousi Etelä-Afrikka, jossa Tuija oli aikaisemmin ollut au-pairina.

Pariskunta myi talonsa ja lensi Etelä-Afrikkaan vailla tietoa edes ensimmäisestä yösijasta.

– Olimme siellä lopulta puolitoista vuotta, josta kahdeksan kuukautta Durbanissa ja loput Kapkaupungissa. Olin mukana matkailubisneksessä ja väliaikoina tein sähkö- ja rakennusalan töitä, Heikki Alutoin kertoo.

Kotimaahan Alutoin ja Tunturi palasivat viime keväänä suoraan Aulangon Heikkilän yrittäjiksi. Mukana tuli myös kontillinen afrikkalaisia huonekaluja, joilla pitäisi talven aikana sisustaa yksi vierasmökeistä.

Hämeenlinna ei ole Kauhajoella syntyneelle miehelle vieras paikka, sillä hän keräsi ravintola-alan kokemusta täällä 1990-luvulla ravintola Paprikassa sekä toi pitsan Nummelle. Ravintola Pizza-Pekka sai alkunsa päivänsankarille tyypillisellä salamavauhdilla

– Lauantaina Rapamäessä tuli Kotipizzan pitsataksi vastaan ja silloin tajusin, että kaupungin länsipuolellahan ei ole ensimmäistäkään pitseriaa. Sunnuntai meni suunnitellessa ja maanantaina tilasin pitsauunin ja kylmiöt, Alutoin muistelee.

Aulangon Heikkilän lähiaikojen suunnitelmissa on keskittyä mökkien kunnostamisen ja yhteistyöhön viereen nousseen golfkentän kanssa. Matkailuvaunujakin Alutoin alueelle päästäisi, jos kaupunki vain antaisi luvan.

– Kaikelle hotellimajoitusta edullisemmille vaihtoehdoille on Hämeenlinnassa selvästi kysyntää. Emme ehtineet markkinoida Heikkilää tänä vuonna lainkaan ja silti mökit olivat koko kesän täynnä.

Aulangolle muutamassa kuukaudessa kotiutunut Heikki Alutoin toivoo viettävänsä myös 60-vuotispäiviään Aulangon Heikkilän isäntänä.

– Parasta olisi, jos saisi aina puolet talvesta vietettyä Afrikassa ja toisen puolen täällä mökkejä kunnostaen. Olen ollut monta talvea poissa Suomesta niin etten ole lunta nähnytkään, mutta tänä talvena on kai vihdoinkin pakko ryhtyä lumitöihin, Alutoin naurahtaa. (HäSa)

Hämeenlinna ei ole Kauhajoella syntyneelle miehelle vieras paikka, sillä hän keräsi ravintola-alan kokemusta täällä 1990-luvulla ravintola Paprikassa sekä toi pitsan Nummelle.

Päivän lehti

24.11.2020

Fingerpori

comic