Uutiset

Ahava uusinnan kautta voittoon Hämeenlinnan avoimissa

Hämeenlinnan kilpagolfkausi pääsi kunnolla vauhtiin helatorstaina Tawast Golfissa pelatuissa Hämeenlinnan avoimissa mestaruuskilpailuissa. Mestari ei kuitenkaan selvinnyt 18 reiän aikana, vaan tarvittiin kaksi uusintareikää, joiden jälkeen voittajaksi kruunattiin Tawast Golfin Antti Ahava.

Tiukan vastuksen Ahavalle antoi Aulangon Golfklubin Jonne Eerola, mutta toisella uusintareiällä (kentän 17.) Eerolan jatkolyönti karkasi vesiesteeseen, ja Ahavalle riitti par voiton varmistamiseksi. Kärkikaksikon 18 reiän tulos oli 74 (+2) lyöntiä. Kisan kolmas oli TawG:n Henri Nylander 75 lyönnin tuloksellaan.

Viime vuonna samassa kilpailussa toiseksi sijoittunut Ahava kehui kilpailun jälkeen Tawast Golfin kenttää.

– Kenttä oli hemmetin hyvässä kunnossa, oli kiva pelata. Tuuli toi tosin omat haasteensa peliin rantaväylillä, mestari kommentoi.

Ahava on jo pidempään kuulunut Hämeenlinnan eturivin golffareihin. Torstain kilpailu toimi hänelle hyvänä valmistautumisena kesän kilpailukauteen.

– Tämä on hyvä ajankohta pelata tällainen kilpailu ennen kuin Finnish Tour alkaa. Saa vähän tuntumaa kilpagolfiin, Ahava huomauttaa.

Tawastin puolelta kilpailun järjestäjiin kuulunut Heikki Veteläinen suunnittelee kilpailusta hieman suurempaa tapahtumaa tulevina vuosina.

– Tämä oli toinen kerta, kun Tawastin edustuspelaajat järjestivät tämän kilpailun. Kilpailussa oli hyvä ja rento tunnelma, ja paikalla oli kaupungin ja lähikuntien ykköstykkejä. Kisan yhteydessä pohdimme myös, jos ensi vuonna kilpailu pelattaisiin kaksipäiväisenä yhteistyössä Aulangon tai Linna Golfin kanssa, Veteläinen suunnitteli. HäSa

 

Asiasanat

Mainos