fbpx
Uutiset

Ahdisteluskandaalissa ryvettynyt New Yorkin ex-kuvernööri Andrew Cuomo sai syytteet seksuaalirikoksesta

Cuomon toimia tutkineen New Yorkin osavaltion oikeusministerin huhutaan lähtevän ehdolle osavaltion seuraavaksi kuvernööriksi.
Yhdysvalloissa New Yorkin entinen kuvernööri Andrew Cuomo on saanut syytteen seksuaalirikoksesta.
Yhdysvalloissa New Yorkin entinen kuvernööri Andrew Cuomo on saanut syytteen seksuaalirikoksesta. Lehtikuva// AFP Brendan Mcdermid

Yhdysvalloissa New Yorkin entinen kuvernööri Andrew Cuomo on saanut syytteen seksuaalirikoksesta, kertovat muun muassa uutistoimisto AFP sekä yhdysvaltalaismediat NPR ja NBC News.

Cuomon syytetään asettaneen väkisin kätensä naispuolisen uhrinsa paidan alle sekä koskeneen tämän sukupuolielimiä tai muita intiimiosia. Syytteen mukaan ahdistelu on tapahtunut viime vuoden joulukuussa kuvernöörin virka-asunnolla.

Kyseinen rikos luetaan lieväksi, mutta siitä voi NBC:n mukaan saada jopa vuoden vankeustuomion. Cuomoa on vaadittu astumaan oikeuden eteen marraskuun puolivälin aikoihin.

Torstainen seksuaalirikossyyte on ensimmäinen, joka elokuussa tehtävänsä jättänyttä Cuomoa vastaan on nostettu. 63-vuotiaan demokraattipoliitikon eron syynä olivat syytökset seksuaalisesta ahdistelusta.

Cuomo jätti tehtävänsä pian sen jälkeen, kun häneen kohdistuneita syytöksiä tutkinut New Yorkin osavaltion oikeusministeri Letitia James julkaisi asiasta raportin, jonka mukaan Cuomo oli ahdistellut seksuaalisesti 11 naista.

Cuomo on kiistänyt syytökset ja sanonut joutuneensa ajojahdin kohteeksi.

Oikeusministeri ilmoittanee ehdokkuudesta lähipäivinä

Letitia Jamesin on huhuttu tuoreeltaan lähtevän ehdolle New Yorkin seuraavaksi kuvernööriksi. New York Timesin mukaan 63-vuotias oikeusministeri ei ole kuitenkaan vielä vahvistanut ehdokkuuttaan.

Kuvernööriksi pyrkimisestä ovat sen sijaan kertoneet demokraattijohtajat, joita on informoitu Jamesin aikeista. Asiaa lehdelle nimettömänä kommentoineista demokraateista useat sanoivat Jamesin avustajien keräävän ennakkoon tukea tulevalle kampanjalle.

Lehden mukaan Jamesin neuvonantaja on kertonut, että asiasta on tehty päätös ja oikeusministerin on määrä kertoa suunnitelmistaan lähipäivinä.

Andrew Cuomon tilalle noussut Kathy Hochul on osavaltion ensimmäinen naiskuvernööri. Jos James sen sijaan nousisi tehtävään, hänestä voisi tulla lehden mukaan ensimmäinen musta nainen, joka on valittu kuvernööriksi Yhdysvalloissa.

Cuomo johti osavaltiota vuosikymmenen ajan kolmella kaudellaan.

Menot