Uutiset

Ahervo kukisti …niukasti Hakalan

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Ahervo ja Maija Hakala jatkoivat hyviä hiihtojaan Hyvinkäällä kansallisissa Erkylän hiihdoissa.

Naisten vapaan tyylin vitosella Ahervo otti voiton ajalla 13.15,4 ja Hakala oli toinen vain 3,7 sekuntia jääneenä. Kolmas oli Lahden Hiihtoseuran Niina Virtanen (+0.52). Janakkalan Janan Kaisa Rokkanen hiihti yhdeksänneksi (+1.51).

Hakala tuli kilpailun loppupuoliskon vahvasti, sillä Ahervo johti parhaimmillaan jo yli 15 sekuntia. Kiri ei kuitenkaan riittänyt, sillä kolme minuuttia myöhemmin lähtenyt Ahervo pystyi puristamaan voiton.

Viikko takaperin Inarissa Skandinavia cupin osakilpailussa Ahervo otti voiton vapaan tyylin 15 kilometrin yhteislähtökilpailussa ja kukisti reilulla minuutilla Hakalan, joka oli kymmenes.

M18-sarjan kympillä Lammin Säkiän Valtteri Veikkola oli kolmas (+0.48) ja Janan Joni Palin neljäs (+2.48). Voiton vei Hyvinkään Hiihtäjien Iiro-Mikko Harju ajalla 28.32,3.

M35-kympillä ykkönen oli Riihimäen Kiista-Veikkojen Sami Kuisma (28.17,1) ja M40-kympillä kolmas Turengin Sarastuksen Mika Ilmarinen (28.45,0). (HäSa)

Asiasanat