Uutiset

Ahervo päätti SM-kisat pronssiin

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Ahervosta tuli sunnuntaina maastohiihdon Imatran SM-kisojen tuplamitalisti. Ahervo otti kilpailujen naisten päätösmatkalla 30 kilometrin perinteisessä kisassa pronssimitalin.

-En tiedä, olisiko minulla ollut hirveän paljon enemmän tehtävissä. Ehkä ensimmäisillä kierroksilla olisi pitänyt rutistaa, mutta viimeisellä kierroksella en olisi pystynyt enempää venymään. Sen tulin niin paljon kuin lähti. Olen todella tyytyväinen. Ajattelin jo maalissa, että putosin neljänneksi, Aikku (Aino-Kaisa Saarinen) olikin vähän hyytynyt lopussa. Oma loppurkiri riitti pronssiin, Ahervo kertasi suoritustaan.

Naisten kilpailun voittoon hiihti myös perjantaina sprintin suomenmestaruutta juhlinut Anne Kyllönen. Toiseksi sijoittui Ahervon kanssa tiukkaa kisaa käynyt Riitta-Liisa Roponen. Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala oli kymmenes ja Jenni Mattila 33:s.

Hyvä viikonloppu

Ahervo oli syystäkin tyytyväinen omiin hiihtoihinsa viikonlopun aikana. Perjantain sprintissä hän oli niukasti mitalisijojen ulkopuolella neljäs, ja lauantaina Hämeenlinnan Hiihtoseura tuuletti viestin suomenmestaruutta.

-Perjantain sprintti meni ehdottomasti vähän yläkanttiin, eikä siinäkään ollut mitali kaukana. Lauantain kulta oli tietysti tosi mahtava juttu ja tämäkin päivä oli hyvä. En ole perinteisen kisassa näin hyvin aikaisemmin ollut. Tosi hienosti nämä kilpailut menivät.

Ahervo sai Imatran SM-kilpailuista rutkasti lisäpontta jo ensi kauteenkin.

-Tästä on hyvä suunnata ensi kauteen, vaikka Rukan kisat ovatkin vielä tällä kaudella edessä. Voin olla hyvillä mielin.

Hämeenlinnan Hiihtoseuralla on huhtikuun puolivälissä Rukalla paljon panosta.

-Kolmen joukkoon on mahdollisuus sekä minulla henkilökohtaisessa kisassa että meillä viestijoukkueen kanssa. Sinne lähdemme vielä taistelemaan, Ahervo lupasi. (HäSa)

Päivän lehti

23.2.2020