Uutiset

Ahkera shoppailu laihduttaa

Kunnon kuluttaja ostaa ennen joulua kalliilla ja joulun jälkeen halvemmalla. Elämä on – ostamista.

Talouden pyörien on pyörittävä. Kuka meistä haluaisi heittää kapuloita rattaisiin, ostetaan lisää. Tälläydyimme perhekuntinemme viettämään laatuaikaa ostosparatiiseissa joulun alla, mutta se ei vähennä intoamme hyödyntää alennusmyyntien edulliset tarjoukset.

Nyt saa kahdet pitsipöksyt rahalla, jonka pulitti vajaa viikko sitten yksistä pöksyistä. Kyllä kannattaa! Turha muistella viime viikon ostoksia.

Jos ilmoituksia ryhtyy oikein ajatuksella tutkimaan, saattaa huomata, että viikko sitten joulutarjouksen sohvaryhmä maksoi tasan tarkkaan saman kuin tällä viikolla alessa. Syksymmällä hinta oli myös sama, mutta silloin vietettiin suuria sohvapäiviä.

Miksi yleensä pitäisi osaa uusi sohva juuri jouluksi? Kakarat pyyhkivät siihen kumminkin tahmaiset suklaanäppinsä ja itse kaadat punkkulasin, kun rupeat pilkkimään telkkarin ääressä.

Alen tarkoituksena oli aikaisemmin päästä eroon tuotteista, joiden myyntisesonki alkoi olla ohi. Nyt ainakin rättikaupassa myydään erityisiä ale-eriä, jotka on tilattu alunperin alea silmällä pitäen.

Vaatekaupassa on pitkin vuotta ”osta kolme kahden hinnalla” -tarjouksia. Alesta löytää tosi halvalla kuteet vain, jos sattuu olemaan ekstrapientä kokoa. Jos on tavallista keskivertoa tai peräti iso, on turha luulla löytävänsä jotain erityisen halpaa.

Tämän epäkohdan ehtii muuttaa ainakin ensi jouluun mennessä. Vuodenvaihteen jälkeen media alkaa tulvia ohjeita, joilla pääsee eroon joulun tai tavallisen arkipäivän tuomista liikakiloista. Sitä paitsi ahkera shoppailukin laihduttaa, ainakin rahapussia.

Kuin nakutettu, samat laihdutusohjeet ilmaantuvat naistenlehtiin ja muuhunkin mediaan kolme kertaa vuodessa, uuden vuoden tuntumassa, ennen uikkarikautta ja grillikauden jälkeen.

Sama lehti sisältää usein tiukan ihmedieetin ja muutaman sivun päässä rasvaa ja sokeria tirskuvat leivontaohjeet.

Yksi dieetti kieltää leivän, toinen rasvan ja kolmas taas kehottaa nauttimaan erityisesti rasvaa. Viralliset terveysterroristit ovat tähän saakka komentaneet nauttimaan pieniä, vähärasvaisia aterioita usein. Nyt on yhtäkkiä huomattu, että suomalaiset saavat ylimääräiset kalorinsa juuri välipaloista.

Etelä-Euroopassa syödään pari kertaa päivässä kunnon ateria kermaa ja voita säästelemättä, kohtuullisella määrällä viiniä alas huuhdellen. Italialaiset ja ranskalaiset ovat Euroopan hoikimpia. Täältä Pohjan periltä taas löytyy Euroopan ainakin melkein lihavin kansa.

Syöminen on niin hauska harrastus, että on synti pilata sitä turhanpäiväisellä kalorien kyttäämisellä.

Vielä kun vaateteollisuus oppisi tekemään ja kauppojen sisäänostajat tilaamaan kivoja isojen ihmisten vaatteita. Esimerkiksi itänaapurissamme kookkaatkin matamit pukeutuvat istuviin vaatteisiin. Täällä matameille myydään pussilakanatyyppisiä kaapuja, eikä niitäkään alennuksella.

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic