fbpx
Uutiset

Ahkera varaskaksikko rallaili kuorma-autoilla ovien läpi

Kymmeniä myymälä- ja automaattimurtoja kahden vuoden aikana tehtaillut kantahämäläiskaksikko on jäänyt kiinni. Miehet otettiin kiinni Hämeenlinnan keskustassa maaliskuussa tapahtuneen seteliautomaattimurron jälkeen ja heidän jäljiltään on löytynyt varastettuja räjähteitä, suuria määriä anastettua omaisuutta sekä rekkalastillinen ilotulitteita.

Kanta-Hämeen ja Varsinais-Suomen poliisiyksiköt ovat yhteistyössä selvittäneet koko Etelä-Suomea koetelleen rikossarjan, joka alkoi jo vuonna 2009. Kaksikko iski pääasiassa huoltoasemaketjujen myymälöihin ja bensiiniautomaatteihin. Miehillä oli käytössä roimat otteet, he saattoivat esimerkiksi ajaa varastetulla kuorma-autolla ovien läpi kassakaappia varastamaan.

Pääosa rikoksista tapahtui tapahtui lähellä miesten koteja Kanta-Hämeessä, mutta he ahkeroivat myös Varsinais-Suomessa ja muualla Etelä-Suomessa.

Tutkinnan yhteydessä on selvinnyt useita murtoja mm. kauppa- ja kameraliikkeisiin, autoliikkeisiin, rautakauppoihin. Tähän
mennessä on selvitetty yhteensä yli 80 eri omaisuusrikosta, jotka tekijät ovat pääosin myöntäneet kuulusteluissa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi miehet poliisin esityksestä todennäköisin syin useista rikoksista epäiltynä.

Kanta-Hämeestä kotoisin olevat vuonna -74 ja -75 syntyneet epäillyt toimivat naamioituneina ja murtautuivat 50-300 km säteellä asuinpaikastaan lähes viikoittain liikekiinteistöihin. He anastivat mm. useita kassakaappeja, jotka murrettiin auki muualla sekä mursivat paikan päällä auki rahanvaihto- ja polttoaineautomaatteja setelirahan toivossa.

Useissa tapauksissa tekijät olivat olleet liikkeellä ensin tekoa varten anastamallaan kulkuneuvolla kuten kuorma-autolla, joka saatettiin ajaa ovien läpi sisälle liikekiinteistöön. Samalla autolla miehet sitten kuljettivat kassakaapin ja muun saaliin pois.

Miesten jäljiltä on löytynyt tähän mennessä paljon anastettua omaisuutta kuten aseita ja työmailta peräisin olevia räjähteitä, rekallinen ilotulitteita sekä kateissa olleita kuorma-autoja ja muita kulkuneuvoja.

Anastetun omaisuuden arvo on ollut huomattava ja jo poliisin mukaan pelkästään teoista aiheutuneet rikosvahingot nousevat useisiin satoihin tuhansiin euroihin.

Poliisi pitää rikossarjaa kokonaisuudessaan selvitettynä ja esitutkinta valmistuu lähiviikkoina, jonka jälkeen asiat siirtyvät syyteharkintaan. (HäSa)

Menot