Uutiset

Ähky Puhku ja Pahku

Tuliko syötyä läskiä (kinkkua), hiilihydraattia (perunaa) ja muuta kolesterolia kohottavaa? Jäivätkö vihannekset ja juurekset vähemmälle?

Muistitko ottaa lipitorisi, marevanisi ja muut esterit ajoissa vai tyydyitkö nakertamaan pelkkää porkkanaa ja hapankaalia?

Teitkö syntiä terveytesi suhteen? Ei hätää. Jos epäilet syöneesi jouluna epäterveellisesti, älä ensi töiksesi kaiva esiin mitään syyllistävää taulukkokirjallisuutta.

Sen sijaan mene kirjastoon tai kirjakauppaan ja etsi kirja – ”Kolesteroli – ravintosi rasva ei aiheuta sydäninfarktia”. Kirjan on kirjoittanut ruotsalainen kirurgi Uffe Ravnskov (Gummerus Kirjapaino Oy Jyväskylä 1992). Teos pitää lukea antaumuksella. Se sisältää paljon tekstin yhteyteen merkittyjä lähdeviitteitä. Lähdeviitteet on kuitenkin luettava heti – tarvittaessa pitää kerrata tekstiä, jos on ymmärtämisen vaikeutta.

Kirja sisältää mailmanlaajuisesti tehtyjen tutkimusten hyvin ymmärrettävävästi perustellut analyysiit sen seikan selvittämiseksi; aiheuttaako ravinnon sisältämä ylimääräinen eläirasva ja/tai kasvisrasvan vajaus veren suuren kolesteroliarvon ja edelleen verisuonten kovettumisen ja edelleen sydäninfarktin.

Meistä suomalaisista varmaankin melkoinen osa väestöstä syö paljon lääkkeitä juuri kohonneen kolesterolin alentamiseksi.

Kirja selvittää koko totuuden vuoteen 1992 asti. Ymmärtääkseni asiassa ei ole tapahtunut muuta merkittävää kuin, että lääkkeitä on syötävä lisää. Ravinto, liikunta ja lepo ovat terveyden kannalta merkittävät tekijät.

Tommi Colesteroll

(entinen Turmiola)

Hattula

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic