Uutiset

Ähläm Sähläm vaan teillekin, leijonamielet Äläys:

Kansa on taas raivostunut. Tällä kertaa raivon kohteena ei ole lihavan missin karmiva kaksoisleuka, lutuisen hirviörokkarin oikean henkilöllisyyden ”paljastaminen” tai muukaan yhtä dramaattinen sapenkiehauttaja.

Ehei, nyt ollaan vihaisia maahanmuuttajille, jotka ovat tunkeutuneet muokkaamaan yleistä mielipidettä valtion rahoittamalle tv-kanavalle. Ja mikä olisikaan parempi paikka purkaa vihansa kuin nettiadressi – tuo maailmanhistorian vaikuttavin protestin muoto.

Kyse on TV1:n uutuuskomediasta Ähläm Sählämistä, jossa maahanmuuttajat tekevät kirjaimellisesti mustaa huumoria sekä itsestään että valtaväestöstä. Viimeistään siinä vaiheessa, kun somalimiehet raakkaavat kunnon tosi-tv:n tapaan hamekansamme joukosta ihanimman Suomi-naisen, on aika ärähtää.

Herranjestas sentään, eihän tällaista voi suvaita Suomen kaltaisessa maassa, jossa yhtenäisyyden ja länsimaisen kulttuurin vaaliminen on kaiken A ja O!

Millä perusteilla Suomen urhot sitten ovat lähteneet nettiristiretkelle värillisiä valloittajiamme vastaan?

Ensinnäkin ”ohjelma pyrkii opettamaan suomalaisille, että jokin yksittäinen ideologia on kaiken kritiikin yläpuolella, ja jo perusideallaan halveksii perinteiseen suomalaiseen yhteiskuntaan kuuluvia tapoja ja traditioita”.

Siis häh? Tästähän saa nimenomaan sen kuvan, että tällainen kritiikin yläpuolinen ideologia on suomalaisuus, ei suinkaan maahanmuuttajuus. Allekirjoittajat ovat ilmeisesti myös sitä mieltä, että värilliset halventavat jo olemassaolollaan suomalaisuutta.

Ähläm Sählämin lopettamista vaativien mukaan Yle tarjoaa vain yhdenlaisia ratkaisumalleja yhteiskunnallisiin ongelmiin. Toisin sanoen adressilla halutaan televisioon ohjelmia, joissa kerrotaan, miten yhteiskuntaa vaivaavasta ”ongelmasta”, somaleista, hankkiudutaan eroon.

Ohjelma edistää kuulemma myös naisten esineellistämistä, jota on kaikin keinoin pyritty kitkemään länsimaista. Hei haloo, kyseessä on komedia! Sitä paitsi naisten esineellistämistä ei todellakaan pyritä kaikin keinoin kitkemään länsimaista. TV ja katukuva ovat täynnä naisobjekteja aluasumainoksista aina Miljonääri-Jussin kaltaisiin tosi-tv:isiin.

Ähläm Sählämiä vastustavasta adressista kuvastuu hyvin Suomen yhteiskuntaa valitettavasti yhä leimaava paniikinomainen tarve vaalia puhdasta kulttuuriamme. Kaikki vieraaksi, epäilyttäväksi ja joukkoon kuulumattomaksi koettu on torjuttava ja leimattava tätä täydellistä kansakuntaa uhkaavaksi syöväksi.

Ähläm Sähläm on ehdottoman tervetullut lisä rikastuttamaan ahdasmielistä ja kalpeanaamaista kulttuuriamme. Ja vaikkei ohjelman huumori uppoaisikaan, kyseessä on tärkeä keskustelun avaus kulttuurimme monimuotoistamisen puolesta.

Kuinkahan moni adressin allekirjoittaneista on muuten katsonut ensimmäistäkään jaksoa kyseistä sarjaa?

olli.koikkalainen@hameensanomat.fi

Päivän lehti

9.7.2020