Uutiset

Ahola-Valo ja Hämeenlinna

Markku Sarastamo kysyy Hämeen Sanomissa 29.6., viekö Oulu Hämeenlinnasta Valon ja mitä Elpo ry. ja Valo-säätiö asialle tekevät?

Olemme esitelleet Ahola-Valoa Verkatehdas-projektille. Mutta mitään muuta meille ei ole luvattu, kuin että Ahola-Valoa pohditaan syksyllä.

Hämeen Sanomissa Kaarina Suonio haastattelussaan 26.1.2004 totesi, että Hämeenlinnan kaupungilla on kunniatehtävä: saattaa pysyvästi esille Ahola-Valon elämäntyö. Nyt kaikki on piilossa.

Ei ole ihme, että Valo-elokuvan informaatiossa ei mainita Hämeenlinnaa. Varmasti mainittaisiin, jos täällä olisi jotain näytettävää. Aiemmin meillä oli Verkatehtaalla esittelytila.

Markku Sarastamo kertoo, että hän sai vuonna 1995 pitkän kirjeen Ahola-Valolta. Voisiko tästä kirjeestä saada kopion? Keräämme kaikkea Ahola-Valoon liittyvää.

Ahola-Valo herätti aikoinaan tässä kaupungissa ihastusta, vihastusta ja kaikenlaista kummastusta. Myös muistitieto olisi hyvä saada talteen ja kirjoitetuksi paperille.

Jos jollakin on jotain dokumenttia Ahola-Valosta tai kirjoitettuja muistikuvia, niin toivoisin, että ne lähetettäisiin minulle. Kaikenlainen aineisto on arvokasta.

Koska säätiöllä ei ole nyt toimitiloja eikä myöskään postiosoitetta, niin materiaalin voi lähettää kotiosoitteeseeni.

Risto Suvanto

Hämeenlinna

Mainos