Uutiset

Ahvenistolle etsitään lisäelämää matkailusta

Ahveniston tulevaisuutta ryhtyy jälleen suunnittelemaan työryhmä.

Kaupunginjohtaja Tapani Hellstén esittää, että sen puheenjohtajaksi nimettäisiin Kehken toimitusjohtaja Heikki Hietanen.

Tällä kertaa tavoitteena on pohtia Ahveniston alueen käyttöä laajasti, monista näkökulmista.

-Vuosien varrella Ahvenistoa on miettinyt moni muukin. Nyt on tarkoitus koota yhteen ensin kaikki, mitä alueen hyödyntämisestä on aikaisemmin suunniteltu, Heikki Hietanen sanoo.

-Ahvenisto on meidän helmi. Yritämme miettiä, miten se saataisiin vielä paremmin kaupunkilaisten käyttöön niin, että samalla otetaan huomioon se, että Ahveniston käytöllä on tiettyjä rajoituksia.


Maauimalan kohtalo esiin

Hietanen arvaa, että työssä törmätään hyvin nopeasti mm. ikuisuuskysymykseen, mitä tehdä maauimalalle.

-Siitä pitää tutkia, onko käyttökustannuksia mahdollisuus kattaa jollain ansaintalogiikalla. Onko mahdollista tehdä esimerkiksi yhteistyötä yrittäjien kanssa?

Hietanen painottaa, että alueen tulevaisuutta on mietittävä avoimin mielin.

-Se ei ole kaukana Pulleriltakaan. Jää- ja salibandyhallit ovat siinä tuntumassa. Ahvenistoa voitaisiin kehittää myös matkailukohteena ja hyvin erilaisten tapahtumien paikkana. Jo tällä hetkelläkin tapahtumia järjestetään, mutta alue antaa mahdollisuudet paljon enempään.


Valmista marraskuun lopussa

Hietanen muistuttaa olevansa lähes paljasjalkainen ahvenistolainen, sillä hän on muuttanut 7-vuotiaana asumaan Ahveniston kupeeseen.

-Minulla on lukkarinrakkautta sen alueen kehittämiseen.

Kaupunginjohtaja Tapani Hellstén esittää kaupunginhallitukselle, että ryhmään tulisi kaupungin edustajien lisäksi myös muutaman tapahtumia järjestävän yrityksen edustajia.

Työryhmältä odotetaan valmista Ahvenisto-visiota ja sitä tukevaa toimintasuunnitelmaa marraskuun loppuun mennessä. (HäSa)

Päivän lehti

27.1.2020