Uutiset

Ahvenistolle mahtuu reippailemaan

Arvoisa nimimerkki Latojan huomautus, luin pahansuovan ja leimaavan yleisönosastokirjoituksenne Ahveniston maastopyöräilijöistä, enkä malta näin ollen olla puuttumatta asiaan.

Asiahan on nimittäin niin, että Ahveniston ulkoilualue on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille riippumatta siitä, liikkuvatko he kävellen, koiran kanssa vai maastopyörällä. En näe mitään syytä, miksi alueella ei saisi ajella polkupyörällä, kunhan vain noudattaa tarpeellista varovaisuutta ja huomaavaisuutta.

Alueella on mielestäni niin paljon teitä ja polkuja, että sinne mahtuisi vaikka enemmänkin porukkaa reippailemaan. Etenkin jos porukka käyttäisi hieman päätään ja osoittaisi huomaavaisuutta muita kohtaan kulkematta monta henkilöä rinnakkain, että mahdolliset nopeammat kulkijat (juoksijat ja pyöräilijät) pääsevat vaaraa aiheuttamatta ohi.

Kaupungissa on tosin paljon pyöräilyreittejäkin, mutta koska ainakin itse omistan maastopyörän nimenomaan sen takia, että pääsen ajelemaan sillä maastossa, en näe näitä reittejä kovinkaan hedelmällisinä ainakaan omiin tarkoitusperiini.

Toisena asiana mainittakoon myös, että ainakaan itse en ole huomannut Ahvenistolla näin kesäaikaan mitään virallisia kulkusuuntia, joten puhe tietyistä kulkusuunnista kuulostaa lähinnä omituiselta.

Lopuksi päädyn vielä toteamaan, että pienellä joustavuudella, suvaitsevuudella ja yhteistyökyvyllä pääsemmme tässäkin asiassa varmasti kaikkia tyydyttävään tulokseen ja nauttimaan Ahveniston hulppeista maisemista veroluokasta ja kulkutavasta riippumatta.

Mies ja maastopyörä

Hämeenlinna

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic