fbpx
Uutiset

Ahvenistolle tulossa vilkas kisakausi

 

Ahveniston moottoriradan kesä on tutun vilkas. 
 
Täysin uutena tapahtumana ajetaan radalla kesäkuussa Pohjois-Euroopan rata-autoilun osakilpailu Camaro- ja Legend-luokissa. Ahvenistolla kaasuttelevat tuolloin pohjoismaisten kuljettajien lisäksi  ajajia Venäjältä, Liettuasta, Latviasta ja Virosta ja mahdollisesti myös Unkarista. 
 
– Kisa on ensimmäinen Suomessa koskaan järjestetty Pohjois-Euroopan rata-autoilun osakilpailu. Odotamme paikalle noin 200 kilpailijaa, ratayrittäjä Pertti Kurki-Suonio kertoo.
 
Aikuisetkin pääsevät kartingille
 
Varikkoalueella on toista kesää karting-autorata, jolla tähän mennessä ovat voineet ajaa juniorit. Nyt karting-autoja on vuokrattavana myös aikuisille.
 
Muita tämän ratakauden suuria tapahtumia ovat syyskuussa ajettava rata-autoilun SM-osakilpailu ja elokuussa järjestettävä Historic Grand Race. Lisäksi toukokuussa on kaksi driftingin SM-osakilpailua.  
 
Syyskuussa ajetaan myös kuuden tunnin Endurance Race. Romurallia ei tänä kesänä ilmeisesti järjestetä, mutta Radalle.com-tapahtumia on useita. 
 
– Kaudella on kymmenkunta moottoriurheilutapahtumaa, mikä on tavanomainen määrä. Niiden lisäksi polkupyöräkisoja on kauden aikana 8–10. Viime vuonna radalla järjestettiin ensimmäiset rullaluistelun SM-kisat, mikä toi Ahveniston erinomaisuuden rullaluistelijoiden tietoisuuteen. Tänä vuonna ei SM-tason kilpailuja lajissa ole tiedossa, mutta iltaisin harrastajia käy radalla runsaasti, Kurki-Suonio sanoo.
 
Valitusprosessille odotetaan päätöstä
 
Moottoriradalle on olemassa muun muassa suunnitelmat uusista katsomoista.
 
– Mitään uutta emme voi rakentaa niin kauan, kun valitusprosessi KHO:ssa on kesken. Mitään sellaisia uhkaavia asioita ei kuitenkaan ole tiedossa, jotka rajoittaisivat moottoriradan kehittämistä. Jos KHO:sta tulisi jotain rajoitteita, käytännössä se tarkoittaisi sitä, että kaikki moottoriradat koko EU:ssa kokisivat sama kohtalon, koska EU:ssa päätökset eivät voi olla syrjiviä tai kilpailua rajoittavia. Ahvenistolla on jo nyt Euroopan tiukimmat rajat mitä tule desibeleihin, Kuski-Suonio muistuttaa.
 

Asiasanat

Menot